Ion Lungu, primarul Sucevei:

Guvernul trebuie să asigure remunerarea medicilor, asistenţilor şi a personalului auxiliar implicaţi în administrarea vaccinului anti-Covid-19

>„Anul trecut am suportat cheltuieli de vreo două milioane de euro şi nu am recuperat niciun leu de la Guvern” arată şeful municipalităţii sucevene, adăugând că autorităţile locale sunt interesate ca vaccinarea aibă succes

Suportarea cheltuielilor cu funcţionarea efectivă a centrelor de administrare a vaccinului Covid-19 trebuie asigurată din bugetul de stat. Aceasta este părerea lui Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, care precizează că, în urma demersurilor făcute de autorităţile administraţiei publice locale, cheltuielile cu personalul medical şi auxiliar vor fi incluse în ordonanţa de guvern care va fi aprobată în şedinţa din această săptămână a executivului central.

„Aşa este corect şi normal, ca aceste cheltuieli să fie suportate de Guvern. În proiectul de ordonanţă de guvern care urmează să fie dată în această săptămână – după discuţii cu ministrul de Finanţe –, s-a reuşit să se includă în actul normativ ca respectivele cheltuieli să fie asigurate, în mare parte, de către Guvern. După cum se ştie, noi şi anul trecut am suportat cheltuieli de vreo două milioane de euro şi nu am recuperat niciun leu de la Guvern. Sigur, noi, ca autorităţi locale, eu, ca primar, suntem interesaţi ca această campanie să fie o reuşită şi facem tot ce putem în acest sens” a declarat, ieri, şeful executivului municipal sucevean, Ion Lungu.

El reliefează că suma cheltuită pentru dotarea centrelor de vaccinare din reşedinţa de judeţ, cea de aproximativ 63.000 de lei, nu a fost una semnificativă, însă necesarul pentru remunerarea medicilor, asistenţilor şi a personalului auxiliar sanitar este unul „destul de consistent”.

În municipiul Suceava, în cea de-a doua etapă vor funcţiona 5 centre de vaccinare Covid-19, respectiv cele de la sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Obcini, de la sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” din Burdujeni, sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Grigore Alexandru Ghica” din Iţcani, sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” şi, respectiv, centrul din incinta Iulius Mall.

Pentru 63.000 de lei, Primăria Suceava a demarat deja procedura de achiziţionare în regim de urgenţă a mobilierului necesar dotării centrelor, primarul Lungu exprimându-şi speranţa că respectivele dotări vor ajunge în cursul zilei de astăzi. Odată cu autorizarea lor, centrele ar putea deveni funcţionale până al sfârşitul săptămânii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: