Eparhiile Bisericii Ortodoxe Române au primit informaţiile oficiale despre campania de vaccinare SARS-CoV-2

Cancelaria Sfântului Sinod a transmis recent, către toate eparhiile din ţară, broşura informativă „Vaccinarea împotriva Covid-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură” oferită Bisericii Ortodoxe Române prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte, la sugestia col. dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea activităţilor de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

Cancelaria a transmis documentul împreună cu solicitarea de a fi pus la dispoziţia personalului clerical şi neclerical, „astfel încât aceştia să aibă acces în cel mai scurt timp la informaţiile şi clarificările oferite de specialişti, pentru a putea decide în cunoştinţă de cauză dacă doresc să se vaccineze”.

„Patriarhia Română salută vestea bună a apariţiei vaccinului care ar putea diminua şi stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunţa în probleme de ordin strict medical” a transmis, într-un comunicat, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

„În legătură cu «caracterul sigur al actului de vaccinare», cei care au autoritatea profesională şi morală să recomande un vaccin absolut nou şi descoperit recent sunt exclusiv specialiştii din domeniul medical respectiv.”

„Pentru succesul campaniei de vaccinare anti-Covid 19, este necesară informarea corectă a populaţiei cu privire la unele aspecte, precum caracterul voluntar, gratuit şi sigur al actului de vaccinare, a faptului că acesta este un drept, şi nu o obligaţie” se mai precizează în comunicat.

Acţiunea de informare a fost stabilită la videoconferinţa dedicată măsurilor de combatere a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 şi organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte în data de 14 decembrie. La întrunirea online au participat reprezentanţi ai autorităţilor şi ai cultelor religioase.

Broşura clarifică, în 18 pagini, aspecte medicale legate de vaccinarea împotriva noului coronavirus. (Basilica.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: