Ducesa de York va publica primul său roman de ficţiune istorică

Sarah Margaret Ferguson, ducesă de York, a scris primul său roman de ficţiune istorică, care va fi publicat de editura specializată în romane de dragoste Mills & Boon, potrivit bbc.com. Intitulată „Her Heart for a Compass”, cartea este inspirată din viaţa unei mătuşi îndepărtate, Lady Margaret Montagu Douglas Scott.

Ducesa de York a mai scris literatură pentru copii, nonficţiune despre regina Victoria şi un volum de memorii. „Sunt mândră că pot aduce propriul brand de ficţiune istorică pe piaţa editorială”, a spus ducesa.Totul a început odată cu studierea istoricului familiei mele. Cercetând mai multe despre istoria familiei Montagu-Douglas Scott, am descoperit-o pentru prima dată pe Lady Margaret, care m-a fascinat întrucât avem un prenume în comun”, a adăugat ea. „Deşi părinţii acesteia, ducele şi ducesa de Buccleuch, erau prieteni apropiaţi cu regina Victoria şi prinţul Albert, nu am reuşit să descopăr mai multe informaţii despre anii de tinereţe ai tizei mele şi aşa a apărut ideea care a dus la naşterea «Her Heart for a Compass»”, a mai spus ducesa de York.

Deşi povestea include şi persoane sau evenimente din viaţa reală, ducesa a precizat că şi-a lăsat „imaginaţia să zboare”. „Am o pasiune mai veche pentru cercetarea istorică şi pentru a spune poveşti cu protagoniste puternice în film şi televiziune”, a adăugat aceasta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: