La Fălticeni

Dezbatere publică pentru actualizarea regulamentului care stabileşte normele de gospodărire la nivel local

Consiliul Local Fălticeni, după cum v-am mai informat, va dezbate proiectul de hotărâre prin care se va actualiza regulamentul pentru stabilirea normelor de bună gospodărire pe teritoriul municipiului Fălticeni. Premergător introducerii pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, acest proiect de hotărâre va intra în procedura dezbaterii publice.

Primăria Fălticeni a anunţat organizarea dezbaterii publice pe data de 20 ianuarie, de la ora 11, în sala de şedinţe a Primăriei Fălticeni.

„Persoanele interesate să prezinte verbal propunerea lor în cadrul dezbaterii publice vor avea la dispoziţie 10 minute pentru prezentare. Aceste persoane sunt rugate să se înregistreze online, utilizând formularul de pe site-ul Falticeni.ro sau direct la registratura Primăriei Fălticeni, holul principal, între orele 8 şi 16.

Accesul persoanelor la dezbaterea publică este permis în limita locurilor disponibile în sală, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Documentaţia aferentă proiectului de act normativ poate fi consultată pe pagina de internet a instituţiei sau la avizierul de la sediul instituţiei” se precizează în anunţul publicat pe pagina web a municipalităţii.

Iniţial, proiectul a parcurs etapa consultării publice la sfârşitul anului 2020 şi, conform legislaţiei care reglementează transparenţa decizională în administraţia publică, exista inclusiv posibilitatea organizării unei dezbateri publice, acest lucru fiind solicitat, în termenul legal, de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor „Şi ei au dreptul la viaţă” din Fălticeni.

„Având în vedere modificările din legislaţie de la aprobarea prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Fălticeni nr. 151 din 28.11.2013 a Regulamentului pentru stabilirea normelor de bună gospodărire pe teritoriul municipiului Fălticeni, obligaţia ca deciziile locale să respecte Codul administrativ şi în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, prin care se stabilesc obligaţiile şi răspunderile care revin autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenţilor economici şi cetăţenilor pentru buna gospodărire a localităţilor, pentru instaurarea unui climat de ordine şi curăţenie pe teritoriul acestora, am propus actualizarea Regulamentului pentru stabilirea normelor de bună gospodărire pe teritoriul municipiului Fălticeni” ne-a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

Potrivit Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, propunerile, sugestiile şi opiniile formulate cu ocazia dezbaterii publice au valoare de recomandare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: