În judeţ, de-a lungul săptămânii anterioare

445 de viroze respiratorii şi pneumonii acute

> Nu s-au înregistrat cazuri de gripă sezonieră

În perioada 4 – 10 ianuarie, în judeţ s-au raportat 445 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii acute, cu 40 de internări, în uşoară creştere faţă de săptămâna anterioară.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, marţi, că în perioada 4-10 ianuarie au fost raportate 445 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii acute, iar 40 de persoane au fost internate în spital pentru tratament, în intervalul menţionat nefiind înregistrat niciun caz de gripă sezonieră.

Conform datelor DSP Suceava, în judeţ au fost raportate 330 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 9 internări. Cele mai multe îmbolnăviri au fost înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 89 de cazuri, urmate de cele la grupa de vârstă 5-14 ani, cu 77 cazuri, grupa de vârstă 50-64 de ani, cu 44 de cazuri, grupa de vârstă peste 65 de ani, cu 45 de cazuri, grupa de vârstă 0-2 ani cu 39 de cazuri şi grupa de vârstă 2-4 ani cu 36 de cazuri. Dintre cei 9 de pacienţi internaţi, 5 au fost copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 1 an.

În cursul săptămânii trecute s-au mai raportat 115 cazuri de pneumonie acută, cu 31 de internări. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat la grupa de vârstă peste 65 de ani cu 37 de cazuri, urmată de grupa de vârstă 50-64 de ani, cu 32 de cazuri, şi grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 23 de cazuri. Din totalul celor 31 de pacienţi internaţi, 18 au vârsta peste 50 de ani.

Reamintim că de la debutul sezonului rece şi până în prezent nu a fost raportat niciun caz de gripă diagnosticat clinic în judeţul Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: