Klaus Iohannis:

Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate

Vaccinarea anti-Covid-19 în masă reprezintă singura soluţie pentru întoarcerea, cât mai rapid, la normalitate, a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis. „Vaccinarea în masă reprezintă singura soluţie pentru a ne întoarce cât mai rapid la normalitate şi a ne relua în siguranţă toate activităţile care ne-au lipsit enorm în ultimul an. De succesul campaniei de vaccinare depind în egală măsură relansarea economică a economiei şi evitarea unor crize profunde, ale căror efecte pot lăsa urme adânci în societate, educaţie şi economie”, a spus şeful statului. El a adăugat că este „esenţial” ca această campanie de vaccinare să reuşească, „astfel încât să obţinem imunizarea populaţiei la nivel naţional”.

Mă voi vaccina public vineri. Nici eu, nici premierul nu am dorit să ne băgăm în faţă

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina public vineri, 15 ianuarie, pentru a marca debutul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare. El spune că ar fi dat un mesaj greşit dacă „s-ar fi băgat în faţă”.

„Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu, a personalului din învăţământ, persoanelor peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidităţi, a celor peste 65 de ani şi a personalului numit esenţial, de exemplu Administraţia Prezidenţială, Guvernului aşa mai departe. Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, precizează preşedintele Klaus Iohannis.

El spune că, pentru că nu s-a vaccinat până în prezent, nu a produs nicio neîncredere. „Dimpotrivă, decizia a fost să fie vaccinat tot personalul medical. Prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare. Nu am dorit nici eu, nici premierul, să zic așa, cu ghilimele, să ne băgăm în faţă. Ar fi fost mesajul greşit”, conchide şeful statului.

Nu susţin introducerea unui certificat european pentru cei vaccinaţi

Ideea unui certificat de vaccinat la nivel european, măsură sugerată de Grecia, nu este o idee bună, pentru că ar crea un cadru discriminatoriu, a declarat la conferinţa de presă de marţi preşedintele Klaus Iohannis.

Un astfel de certificat ar trebui folosit pentru motive medicale, a spus preşedintele, dar nu pentru a împărţi populaţia Europei în cei ce au fost vaccinaţi şi cei ce nu au fost vaccinaţi.

În context, preşedintele a apreciat drept un succes campania de vaccinare din România.

Preşedintele spune că România se află pe locul 8 la nivel european în materie de vaccinare, ceea ce nu este rău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: