USV nu mai cumpără de la ConBucovina blocul din Obcini

> Corpul de clădire de pe bulevardul 1 Decembrie 1918 ar fi urmat să fie transformat într-un cămin studenţesc, „rezolvând, în mare parte, problemele de cazare” > Cele două părţi nu s-au înţeles asupra preţului tranzacţiei, dar nici cu privire la detaliile tehnice de predare-primire a imobilului

Tratativele pentru achiziţionarea unui imobil destinat cazării studenţilor Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava au eşuat, a anunţat, printr-un comunicat de presă, instituţia academică din reşedinţa de judeţ.

„Negocierile care au avut loc pe parcursul lunii decembrie nu au condus la un acord între părţi” transmite USV, precizând că „suma minimă solicitată de ConBucovina a fost mai mare decât suma maximă aprobată de Ministerul Educaţiei pentru această achiziţie”.

Cele două părţi nu au ajuns la un consens privind detaliile tehnice de predare-primire a imobilului. „Drept urmare, negocierile între USV şi ConBucovina s-au încheiat fără ca imobilul în cauză să poată fi achiziţionat” informează sursa citată.

Negocierile cu investitorul imobiliar s-au purtat de o comisie formată din reprezentanţii USV, în baza unui mandat acordat de Consiliul de Administraţie al USV.

Demersul instituţiei de învăţământ superior survine creşterii continue a numărului de studenţi şi insuficienţei locurilor de cazare în căminele proprii. Ca urmare, USV a efectuat o cercetare de piaţă, identificând un imobil disponibil din proprietatea ConBucovina, situat la o distanţă mică de actualul campus. Corpul de clădire de pe bulevardul 1 Decembrie 1918 ar fi urmat să fie transformat, prin recompartimentare, într-un cămin studenţesc, „rezolvând, în mare parte, problemele de cazare ale studenţilor”.

„Un obstacol important în dezvoltarea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava îl reprezintă numărul insuficient de locuri de cazare pentru toţi studenţii care ar avea nevoie. Totodată, infrastructura didactică şi de cercetare modernă, precum şi calitatea educaţiei atrag anual câteva mii de studenţi la programele de studiu oferite de USV. Pentru a onora cererile de cazare într-o proporţie cât mai mare, USV se vede nevoită să apeleze, în fiecare an universitar, la protocoale de cazare cu unităţi de învăţământ din mediul preuniversitar şi să închirieze locuri de cazare din mediul privat” se evidenţiază în comunicatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: