În trimestrul al treilea din 2020

Toate locuinţele terminate în judeţ au fost ridicate din fondurile populaţiei

În luna octombrie 2020, în judeţul Suceava au fost eliberate 2.050 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 17% în comparaţie cu luna omoloagă a anului 2019. Potrivit informaţiilor oferite recent publicităţii de Direcţia Judeţeană pentru Statistică (DJS), judeţul nostru deţine 5% din cele 4.017 de autorizaţii eliberate la nivel naţional. În luna la care ne referim, judeţul ocupa locul al doilea în regiunea de dezvoltare nord-est, cu 25,7% din totalul autorizaţiilor acordate pentru construirea de clădiri rezidenţiale. Pe prima poziţie se afla judeţul Iaşi, cu 34,9%, după Suceava urmând, în ordine descrescătoare, Bacău (14,5%), Neamţ (10,8%), Botoşani (7,3%) şi Vaslui (6,8%), în regiune fiind date 778 de asemenea documente.

În 2020, în intervalul 1 ianuarie – 31 octombrie, în judeţul Suceava au fost întocmite şi înmânate 1.969 de autorizaţii de construire pentru locuinţe rezidenţiale, cu 2,4% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din anul 2019. De cealaltă parte, de remarcat este că, în trimestrul al treilea din 2020, în judeţ au fost terminate 518 de locuinţe, cu 62 mai multe în raport cu trimestrul corespunzător al anului anterior, înregistrându-se, astfel, o creştere de 13,6%.

Conform Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, cele mai multe, respectiv 378 de locuinţe, reprezentând 73% din total, au fost date în folosinţă în mediul rural, numărul lor fiind în creştere cu 23,9% comparativ cu trimestrul al treilea din 2019. În trimestrul al treilea din anul trecut, în mediul urban au fost finalizate 140 unităţi de locuit, reprezentând 27% la din total, numărul lor fiind mai mic cu 15,5% faţă de trimestrul omolog din 2019. În urma analizei pe surse de finanţare, datele DJS relevă că, în trimestrul de referinţă din 2020, „toate locuinţele terminate au fost realizate din surse proprii, inclusiv din creditele persoanelor fizice (populaţiei), pentru locuinţele executate în regie proprie”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: