Sucevenii Mihai Macovei şi Haralambie Dumitraş, printre cei mai longevivi căpitani ai naţionalei României

Într-un clasament sui-generis realizat de curând, printre primii cinci cei mai longevivi căpitani ai naţionalei de rugbi a României se numără doi suceveni, Mihai Macovei şi Haralambie Dumitraş. Deşi nu este un top oficial, totuşi, acest lucru demonstrează că jocul cu balonul oval are rădăcini adânci în Bucovina şi a produs de-a lungul anilor sportivi de mare valoare.

Primul, ca număr de banderole de căpitan purtate în meciurile oficiale, este Mihai Macovei. Flanker sau închizător, sportivul humorean a fost unul dintre catalizatorii victoriilor României din ultimii ani. Jucător în Franţa la Colomiers, Mihai Macovei a fost primul căpitan al naţionalei României care a marcat un eseu la Cupa Mondială, în meciul cu Canada, după un alt sucevean, Haralambie Dumitraş, care punctase la Cupa Mondială din 1991.

Aşadar, cel de-al doilea căpitan al naţionalei României din top cinci este Haralambie Dumitraş. Sportivul sucevean a fost component al echipei CSM Suceava sub comanda antrenorului Ionescu şi a ţinut piept marilor valori ale campionatului României, Steaua şi Dinamo, ani de-a rândul. Jucător de mare forţă şi cu suflet mare, la fel ca şi mai tânărul Mihai Macovei, „Hari” Dumitraş, cum îi spuneau colegii, a fost şi preşedinte al Federaţiei României de Rugby. Jucătorul sucevean a disputat 47 de partide pentru naţionala României, în care a marcat şapte eseuri, el fiind de 13 ori în postura de căpitan al naţionalei.

Important în acest top al căpitanilor selecţionatei României este faptul că tinerii suceveni au exemple clare şi aceste două modele nu sunt singurele pentru care munca şi devotamentul au dat roade.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: