Suceava

Sindicaliştii din sănătate şi asistenţă socială au protestat faţă de îngheţarea veniturilor

> Ei au cerut respectarea legislaţiei scandând: „Demnitate pentru Sănătate”

100 de reprezentanţi ai Sanitas Suceava au participat, marţi, la un protest în faţa Palatului Administrativ din Suceava cerând respectarea legii.

La miting ar fi dorit să participe mai mulţi salariaţi, dar regulile din starea de alertă au permis prezenţa a maximum 100 de persoane, cu păstrarea distanţei de un metru între participanţi şi a măsurilor de protecţie sanitară.

Nemulţumirile salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială au apărut după aprobarea la finalul lunii decembrie a OUG nr. 226/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Salariaţii din sănătate şi asistenţă socială au cerut aplicarea prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice, stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată, acordarea stimulentului de risc salariaţilor din sistemul de asistenţă socială.

„Suntem hotărâţi să nu mai tolerăm atitudinea guvernanţilor. Nu cerem pomană. Nu cerem drepturi necuvenite, nici premii, nici medalii. Vrem ca legea 153 din 2017 să fie respectată” au arătat liderii sindicali.

Totodată, aceştia au cerut dreptate pentru angajaţii din sistemul de sănătate pe care îi reprezintă, arătând că la patul pacientului se găseşte o echipă şi nu doar medici şi asistenţi.

„Demnitate pentru Sănătate!” şi „Muncim, nu cerşim!”, au scandat participanţii.

Aceştia au ţinut un moment de reculegere în memoria angajaţilor din sistemul sanitar din judeţul Suceava, dar şi din ţară, care au murit din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Totodată, sindicaliştii s-au întors cu spatele la Palatul Administrativ pentru a transmite atitudinea lor faţă de guvernanţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: