În contextul înrăutăţirii vremii

Măsuri pentru persoanele ce riscă să fie în dificultate

Prefectura Suceava a anunţat, luni că, în contextul prognozei meteorologice pentru perioada 11-14.01.2021, ce prevedea producerea unor fenomene meteorologice periculoase, care să afecteze siguranţa populaţiei, prefectul Alexandru Moldovan a cerut primăriilor din judeţ să adopte măsuri în consecinţă.

Prefectul a arătat că se impunea actualizarea situaţiilor cu pacienţii care necesită tratament de specialitate (dializă, diabet, femei gravide, persoane infectate cu Covid-19 etc.), la nivelul fiecărei localităţi, vizând stabilirea măsurilor care să asigure prevenirea situaţiilor de risc pentru sănătatea acestora şi transportul după caz la unităţile medicale.

Totodată, a solicitat identificarea şi pregătirea spaţiilor necesare cazării temporare a persoanelor evacuate/care necesită ajutor sau a persoanelor fără adăpost, asigurarea transportului în aceste spaţii inclusiv prin implicarea în aceste activităţi a instituţiilor cu atribuţii în domeniul protecţiei populaţiei, situaţii de urgenţă, servicii de ambulanţă, poliţie locală, având în vedere şi normele de protecţie sanitară stabilite de autorităţi în contextul prevenirii/limitării răspândirii coronavirusului SARS-COV-2. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: