Alte 375 de cadre medicale sucevene s-au vaccinat împotriva Covid-19

> Numărul total al persoanelor vaccinate era, la începutul săptămânii, de 2.600

În cadrul primei faze a campaniei de vaccinare anti-Covid-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech, pe raza judeţului s-au efectuat, luni, 375 vaccinări, a anunţat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă.

Ea a spus că, din cele 375 de vaccinuri, la Spitalul Judeţean Suceava s-au efectuat 175, la Spitalul Municipal Rădăuţi – 75, la Spitalul Municipal Vatra Dornei – 35, la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 30, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 30, la Spitalul Orăşenesc Siret –30.

Potrivit Gabrielei Băncilă, nu au fost semnalate reacţii adverse.

Ea a precizat că de la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19, în judeţ s-au efectuat 2.600 de vaccinări.

„Vă amintim că administrarea unui vaccin împotriva Covid-19 reprezintă unul dintre instrumentele critice pentru limitarea efectelor pandemiei, alături de celelalte instrumente: respectarea restricţiilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)” a precizat Gabriela Băncilă.

În judeţul Suceava sunt 8008 angajaţi în sistemul medical de stat şi privat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: