Sf. Liturghie arhierească la biserica din Basarabi

În Duminica după Botezul Domnului, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, s-a aflat în vizită pastorală în mijlocul credincioşilor din Parohia „Sf. Andrei Basarabi”, comuna Preuteşti.

 Ierarhul a slujit Sf. Liturghie în biserica localităţii, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi. La eveniment au participat numeroşi credincioşi şi oficialităţi locale.

 Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de teologi. Toţi cei prezenţi în sfânta biserică au păstrat cu atenţie normele sanitare în vigoare.

Satul Basarabi, din comuna Preuteşti, are o singură biserică ortodoxă, închinată Sf. Apostol Andrei şi, ulterior, sărbătorii Naşterea Maicii Domnului.

 Construcţia de zid pe temelie de piatră este ctitoria agăi Andrei Başotă, ridicată în 1838 şi sfinţită în 1839 de către mitropolitul Calinic Miclescu al Moldovei. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: