Dan Ioan Cuşnir:

Priorităţile anunţate de Ion Lungu pentru 2021 nu au legătură cu priorităţile reale ale sucevenilor

> Ei vor locuri de muncă mai bine plătite, trafic fluidizat, siguranţa pietonilor, digitalizarea şi transparentizarea administraţiei

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cuşnir a declarat ieri, la News Bucovina, că a constatat că, în continuare, priorităţile primarului Ion Lungu nu au legătură cu priorităţile reale ale sucevenilor.

El a arătat că lista de priorităţi prezentată de Ion Lungu pentru anul 2021 nu este corelată cu nevoile imediate ale locuitorilor municipiului.

„Problemele sucevenilor sunt parcul industrial şi incubatorul de afaceri pentru a avea locuri de muncă mai bine plătite şi pentru a nu mai pleca tinerii din Suceava” a spus Cuşnir.

El a spus că problemele reale ale sucevenilor sunt cele 10-12 parcări supraterane de reşedinţă, pentru a decongestiona străzile din cartiere, o parcare supraterană fiind prea puţin.

„Problema sucevenilor este fluidizarea traficului care se realizează prin sensuri unice, cu bandă specializată pentru mijloacele de transport în comun, prin finalizarea proiectului zonei metropolitane şi a transportului public din toată zona metropolitană, ca să nu mai vină toate maşinile din Ipoteşti, Şcheia, Moara, Adâncata, Salcea în Suceava; oamenii să poată veni cu transportul public local eficient” a spus consilierul local.

Dan Ioan Cuşnir a mai declarat că o problemă reală a sucevenilor este siguranţa pietonilor.

„Ce s-a întâmplat pentru siguranţa pietonilor în ultimii 16 ani? Nimic! Nu avem nici măcar o trecere pentru pietoni standard în Suceava cu covor antiderapant. Nu avem o corelare între semafoarele din Suceava de pe artera principală. Nu avem pasaje subterane şi supraterane, astfel încât pietonii să fie protejaţi şi să nu moară pe treceri de pietoni” a spus consilierul local PSD.

Digitalizarea înseamnă reducerea corupţiei, a schemei de personal şi a costurilor de administrare a Primăriei

El a mai arătat că este necesară digitalizarea urgentă a Primăriei Suceava.

„Cum să se apuce Ion Lungu şi Harşovschi de digitalizare, când ei ştiu foarte bine că digitalizarea înseamnă reducerea corupţiei dintr-o administraţie publică locală? Ar renunţa Lungu şi Harşovschi la corupţia din administraţia publică locală? Nu!” a spus Cuşnir.

Potrivit acestuia, digitalizarea înseamnă reducerea corupţiei din orice administraţie, înseamnă reducerea schemei de personal, înseamnă reducerea costurilor de administrare a Primăriei cu 20%.

„Au nevoie Lungu şi Harşovschi de reducerea posturilor din administraţie? Nu, pentru că sunt angajaţi în Primărie care se ocupă cu like-urile lui Lungu şi Harşovschi în timpul programului, cu postări cu Lungu şi Harşovschi în timpul programului de lucru. Pot ei renunţa la aceşti angajaţi? Nu! Nu pot renunţa” a declarat liderul PSD Suceava.

El a mai spus că trebuia pornită de urgenţă transparentizarea actului de decizie şi de cheltuire a banului public.

„Ştie cineva cât costă beculeţele de Crăciun? Nu ştie nimeni! Ştie cineva cât costă salubrizarea? Nu ştie nimeni! În toate oraşele civilizate din Europa şi România, când s-a început colectarea selectivă, costurile cu salubritatea au scăzut, dar în Suceava au crescut” a spus Cuşnir.

Liderul PSD Suceava (municipiu) a remarcat că cei care administrează în interesul cetăţenilor nu o fac pentru următorul ciclu electoral, ci pentru următoarele generaţii. Iar la Suceava nu se face administraţie decât cu gândul la viitoarele alegeri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: