Spania, paralizată de furtuna de zăpadă, trimite vaccinuri şi alimente în zonele afectate

Guvernul spaniol a trimis ieri convoaie care transportă vaccinul Covid-19 şi alimente în zonele afectate de furtuna Filomena, care a adus cele mai importante căderi de zăpadă din ultimele decenii în centrul Spaniei şi a ucis patru persoane, anunţă Reuters.

În zona Madridului, salvatorii au ajutat 1.500 de persoane prinse în maşini, în timp ce poliţia a intervenit pentru a opri o mare luptă cu bulgări de zăpadă, după ce autorităţile au făcut apel la cetăţeni să rămână acasă.

Meteorologii au avertizat cu privire la evoluţiile din următoarele zile, cu temperaturi scăzute până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare şi perspectiva ca zăpada să se transforme în gheaţă.

Aproximativ 100 de angajaţi şi cumpărători au petrecut două nopţi într-un centru comercial din Majahaonda, un oraş la nord de Madrid, după ce vineri au fost prinşi de viscol.

Aeroportul internaţional din Madrid şi-a suspendat zborurile până duminică seară.

Aproximativ 20.000 km de drumuri din centrul Spaniei au fost afectaţi de furtună, iar guvernul a trimis convoaie cu vaccin şi alimente către cei care au nevoie.

Agenţia Meteorologică de Stat (Aemet) a declarat că în Madrid au căzut până la 20-30 cm de zăpadă sâmbătă, cea mai mare cantitate din 1971.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: