Managerul SJU Suceava, Alexandru Calancea:

Peste 53% dintre medicii spitalului s-au vaccinat deja împotriva Covid-19

…dar există o rată mai modestă la personalul medical mediu şi în cazul personalului auxiliar. Mulţi au trecut prin boală şi au anticorpi, dar vaccinul aduce o imunitate suplimentară, precizează medicul

 Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, vineri, la News Bucovina, că este nevoie de mult mai multă informare privind necesitatea vaccinării împotriva Covid-19 şi a arătat că vaccinul oferă o imunitate suplimentară şi celor care au dezvoltat anticorpi după ce au trecut prin boală.

Calancea a spus că problema majoră în actuala campanie de vaccinare voluntară împotriva Covid-19 este informarea, „care trebuie să fie piatra de temelie”.

El a informat că din cei 218 medici din SJU Suceava s-au vaccinat până vineri dimineaţa 116, respectiv 53%, apreciind ca fiind un procent îmbucurător, în comparaţie cu celelalte spitale.

Mă aşteptam la un procent mult mai mare

„Cu sinceritate vă spun că mă aşteptam la un procent mult mai mare de 50%” a spus managerul SJU, care crede că mulţi medici nu s-au vaccinat pentru că au trecut prin boală şi au anticorpi.

„De ce cred eu că se întâmplă lucrurile aşa? Aproximativ 80% dintre medicii SJU Suceava s-au infectat cu SARS-CoV-2. Marea majoritate a avut sau are aceşti anticorpi. Poate că unii dintre ei aşteaptă să vadă ce se întâmplă cu primii care se vaccinează. Eu spun că pe parcursul acestei campanii vor veni din ce în ce mai mulţi” a declarat Alexandru Calancea.

Managerul SJU Suceava consideră că populaţia, din toate categoriile sociale, trebuie mai bine informată.

„Trebuie mai multă comunicare. Trebuie să discutăm mai mult cu oamenii şi cred că acolo va fi punctul important unde trebuie să lucrăm” a arătat Calancea.

El consideră că tot corpul medical trebuie să contribuie la această comunicare.

„Fiecare dintre noi avem dreptul să promovăm acest vaccin. Cred că acest vaccin va spune stop acestei pandemii” a declarat dr. Calancea.

El a precizat că în SJU Suceava sunt 1609 angajaţi, dintre care 218 sunt medici, 800 sunt asistente, alţi 400 sunt personal auxiliar, respectiv infirmiere, brancardieri şi îngrijitoare, iar restul reprezintă personal TESA.

Dr. Calancea a arătat că, până vineri, cel mai mare procentaj de vaccinare este la medici; la asistente, un procent neaşteptat de mic, de 22-23%, la fel şi la personalul auxiliar, 22%, iar TESA – 11%.

„Încă nu s-a terminat campania. Eu sper că vor mai veni solicitări” a declarat managerul SJU Suceava.

Alexandru Calancea spune, având în vedere că mare parte din personalul SJU Suceava a contactat acest virus, că din punctul lui de vedere ar fi satisfăcător ca peste 50% din personalul SJU Suceava să se vaccineze. Dar ţinta este de circa 75%.

Ţinta imunizării este de peste 75%

„Ţinta imunizării ca populaţie este de peste 75%, ca să încheiem această pandemie” a precizat medicul.

El a mai declarat că şi cei care au deja anticorpi ar trebui să se vaccineze, pentru că vaccinul aduce o imunitate suplimentară acestui contact cu virusul, subliniind că vaccinul loveşte în zona vulnerabilă a virusului.

Efectul sărbătorilor, în jurul datei de 15 ianuarie

Managerul SJU Suceava a mai spus că se aşteaptă ca efectul sărbătorilor de iarnă să se vadă în jurul datei de 15 ianuarie, când se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În prezent, SJU Suceava asigură asistenţa medicală în special pentru cazurile grave, severe şi medii, Spitalul Municipal Rădăuţi a cazurilor medii şi grave, în timp ce spitalele Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, pentru cazurile uşoare şi pentru asimptomaticii care necesită spitalizare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI