În dezbaterea deliberativului judeţean

Parteneriat între Consiliul Judeţean şi CNAIR pentru ruta ocolitoare de la Gura Humorului

Încheierea unui parteneriat între Consiliul Judeţean şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), vizând realizarea şoselei ocolitoare din Gura Humorului, este analizată, astăzi, în şedinţa extraordinară a deliberativului judeţean. Anunţul a fost făcut de Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, care evidenţiază că iniţiativa vine în contextul în care, pentru şoselele de centură ale municipiilor Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, la CNAIR există deja documentaţii similare. Flutur arată că variantele ocolitoare în cauză sunt extrem de importante pentru fluidizarea circulaţiei pe DN 17 între cele trei staţiuni turistice, pe durata anului 2020 având loc mai multe demersuri pentru descongestionarea traficului pe ruta Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, care „a devenit foarte aglomerat”. Astfel, pe 24 septembrie 2020, Ministerul Transporturilor a emis Ordinul nr. 1.802 prin care s-a aprobat lista lucrărilor de infrastructură de transport introduse în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, cât şi variantele ocolitoare din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. Totodată, la nivelul Consiliului Judeţean, încă de anul trecut, printr-o hotărâre a deliberativului, s-a aprobat crearea structurii de implementare a acestor proiecte.

Gheorghe Flutur subliniază că investiţia în construcţia variantei de ocolire a oraşului Gura Humorului este estimată la 336 milioane de lei, adică aproximativ 67 de milioane de euro. Şoseaua de centură humoreană va fi una de tip drum expres, drum european cu patru benzi de circulaţie şi separator de sensuri. Traseul drumului propus spre finanţare se desprinde din DN 17 în zona kilometrului 216,7, continuă cu un pasaj superior peste drumul naţional şi calea ferată, finalizându-se într-o intersecţie amenajată la sensul giratoriu existent între DN 17 şi DN 2E Spătăreşti – Păltinoasa. Lungimea şoselei de centură a oraşului Gura Humorului ar urma să fie de 8,57km, aceasta pornind de la sensul giratoriu de la Păltinoasa şi până la intrarea în oraşul Frasin, cu poduri peste râurile Humor şi Moldova şi cu mai multe viaducte şi pasaje.

„Aceste investiţii în şoselele de centură din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei sunt extrem de importante pentru descongestionarea traficului, pentru dezvoltarea economică şi socială a zonei, precum şi pentru dezvoltarea turismului” reliefează Gheorghe Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI