Laura, Protopopiatul Rădăuţi

Sf. Liturghie arhierească

De sărbătoarea Soborului Sf. Proroc Ioan Botezătorul, PS Părinte Damaschin Dorneanul, episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, precum şi arhim. Melchisedec Velnic, exarhul mănăstirilor din eparhie, s-au aflat în mijlocul parohienilor din satul Laura, pentru a oficia Sf. Liturghie arhierească.

Serviciul divin, în sobor de preoţi şi diaconi, a fost oficiat în biserica parohiei.

Strana a dat răspunsurile liturgice prin corul de tineri teologi ai comunităţii.

Locaşul a fost plin de credincioşi, îmbrăcaţi în costum popular, veniţi să participe sufleteşte la slujbă. Alături de ei s-au aflat şi oficialităţi locale din comună.

Toţi au respectat normele sanitare în vigoare, privind distanţarea fizică şi purtarea măştii.

La final, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul şi părintele arhim. Melchisedec au slujit un Trisaghion la mormântul părintelui protopop şi fost paroh, Ionel Maloş.

Comitetul parohial a oferit o agapă frăţească pentru toţi închinătorii.

Aşezată în centrul satului, biserica de mir a comunităţii este închinată Sf. Mare Mucenic Gheorghe şi Sf. Leontie de la Rădăuţi.

Construcţia ei a debutat în anul 1925, fiind ctitoria lui Ion Nistor, primul ministru de atunci al ţării.

Biserica este ridicată din lemn, pe temelie de piatră.

Începând de la acoperiş, arcade, incintă etc., biserica a suportat numeroase reparaţii şi lucrări de refacere şi restaurare. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: