Dr. Radu Ciornei:

Vaccinarea este modul prin care vom ieşi cât mai bine din această pandemie

> Sper ca în vara acestui an toate măsurile care ne-au supărat pe toţi să devină doar o amintire urâtă, transmite membrul sucevean al Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor

Deputatul USR – PLUS de Suceava dr. Radu Ciornei, membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a făcut, marţi, un apel în favoarea vaccinării anti-Covid-19, arătând că, alături de măsurile de protecţie, aceasta este metoda prin care se va putea ieşi din această criză sanitară.

Profesia de medic este incompatibilă cu refuzul vaccinului

Dr. Radu Ciornei a spus la News Bucovina că profesia de medic este incompatibilă cu refuzul vaccinului.

„Nu putem să ne jucăm. Noi trebuie să dăm un exemplu” a spus Ciornei.

Deputatul sucevean a arătat că, din informaţiile pe care le are, la Suceava medicii se vaccinează în număr mare.

„Este adevărat că personalul medical, luat pe total, nu are un procent foarte mare, aşa cum ne-am dori, dar aceasta este din cauza refuzului unor asistente medicale şi infirmiere. De aici procentul scade vertiginos” a explicat dr. Ciornei.

Parlamentarul a argumentat că este necesară vaccinarea populaţiei şi a exemplificat cu statul Israel, care face absolut orice pentru a-şi salva şi un singur om şi care acum îşi vaccinează într-un ritm foarte accelerat populaţia.

El a vorbit de un asalt al non-vacciniştilor şi a combătut toate temerile ridicate de aceştia, arătând că nu s-au constatat reacţii secundare şi că la cele circa 30.000 de vaccinări făcute în ţară au fost doar câteva reacţii alergice uşoare.

„Într-adevăr, reacţii post-vaccinare severe există. Ca stat, trebuie să facem o lege prin care absolut oricine suferă reacţii post vaccinale severe, acea persoană şi familia ei, trebuie ajutate să treacă peste absolut toate aspectele financiare şi medicale. Complicaţiile post-vaccinale există. Una la 100.000 sau una la un milion” a spus Ciornei.

El a menţionat că sunt tot felul de voci care se ridică şi pun atitudinea anti-vaccinistă lângă „botniţă” şi „libertate”.

„Şi când treci strada şi e roşu libertatea ta este amputată” a spus Ciornei.

Deputatul sucevean consideră că rata de vaccinare în ţară va creşte vertiginos dacă în vară ţările europene vor solicita ca persoanele care vor să le viziteze   va trebui să fie vaccinate.

„Dacă în vară ţările europene vor cere vaccinare la intrarea în ţară, să vedeţi cum se vaccinează toţi românii” a spus Ciornei, care crede că UE poate să decidă că nu se pot primi oameni dintr-o ţară în alta fără vaccin.

Nu putem aştepta 5 ani, ne-au murit oameni în jur…

Dr. Radu Ciornei a arătat că are speranţe că populaţia va înţelege că vaccinul este cel care îi apără de boală şi că nu-i înţelege pe unii medici care spun că vaccinul nu e bun şi că nu sunt cobai ca să se facă pe ei experienţe.

„Toate datele până acum arată că apar anticorpii. Riscuri majore nu sunt. Avem reacţii anafilactice uşoare, recţii alergice. Nu este un vaccin nou. Virusul este cunoscut. Tehnologia de vaccinare este cunoscută” a spus Ciornei, care a menţionat că în situaţia actuală nu se poate aştepta să se vadă cum acţionează vaccinul pe o perioadă de 5 ani.

„Nu avem timp de aşteptat 5 ani. Au murit oameni cunoscuţi în jurul nostru. Să ne vaccinăm, deoarece complicaţiile sunt severe. Pe lângă protecţia personală, vaccinarea este modul prin care vom ieşi cât mai mulţi şi cât mai bine din această pandemie. Sper ca în vara acestui an toate aceste măsuri care ne-au supărat pe toţi să devină doar o amintire urâtă” a spus Ciornei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: