La Primăria Municipiului Suceava

Treizeci şi cinci de priorităţi ale anului 2021

>„Jumătate din acestea se referă la fonduri europene, multe sunt lucrări în continuare, începute şi pe care vream să le finalizăm în acest an” arată primarul Ion Lungu

Ion Lungu, primarul Sucevei, a prezentat ieri priorităţile pentru anul 2021 ale autorităţilor administraţiei publice locale din reşedinţa de judeţ.

Potrivit şefului executivului cea dintâi urgenţă o reprezintă amenajarea şi asigurarea spaţiilor necesare pentru desfăşurarea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare Covid-19: „o problemă foarte importantă, în care Primăria municipiului Suceava se implică cu tot ce trebuie”.

O a doua prioritate a agendei municipale constă în aprobarea bugetului municipiului Suceava. „Sigur, nu-l putem aproba mai repede decât cel de la nivel naţional, dar sper ca la începutul lunii februarie să-l putem aproba şi noi” a subliniat Lungu.

Pe locul al treilea al listei cu obiectivele prioritare ale noului an este pusă finalizarea proiectului „Transport integrat ecologic”, însemnând, în principal, completarea parcului de 62 de autobuze electrice şi încheierea lucrărilor de amenajare de la sediul Diviziei electrice a societăţii de transport public local TPL. Primarul a continuat enumerarea cu proiectul „Centrul multifuncţional Iţcani”, respectiv cel de amenajare a unui sediu al Primăriei în fosta clădire a Cinema „Arta”, cât şi cu lucrările de la Grădiniţa din Burdujeni-sat, Grădiniţa „Dumbrava minunată” din zona centrală a municipiului şi cu cele de la Grădiniţa din cartierul Iţcani, în curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 7. Între cele 35 de priorităţi ale Primăriei Suceava pentru anul 2021 se mai numără finalizarea zonei de agrement de pe malul râului Suceava; demararea proiectului zonei de agrement „Parc – Şipote”; demararea proiectului de reabilitare a Curţii Domneşti; finalizarea lucrărilor de reabilitare a Colegiului Tehnic „Petru Muşat”; demararea lucrărilor de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară; demararea lucrărilor de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu fonduri europene; realizarea Strategiei de Dezvoltare Urbană a Zonei Urbane Funcţionale; depunerea proiectelor europene aferente exerciţiului financiar 2021-2027; finalizarea proiectului de digitalizare „APLICAT”; implementarea proiectelor privind echipamentele electronice pentru învăţământ online în şcoli; finalizarea rutei alternative Suceava – Botoşani; actualizarea studiului de fezabilitate a variantei ocolitoare nr. 2; modernizarea străzilor fără asfalt; realizarea de noi parcări de reşedinţă.

Lista de obiective prioritare ale Primăriei pentru anul 2021 mai cuprinde finalizarea proiectului de introducerea a gazelor naturale în Burdujeni-sat; finalizarea lucrărilor din Piaţa agroalimentară „George Enescu”; demararea lucrărilor de încălzire a Complexului comercial „Bazar”; reabilitarea reţelelor termice prin POIM; reabilitarea termică a blocurilor; finalizarea lucrărilor la străzile şi reţelele de utilităţi din cartierul Europa; demararea lucrărilor la parcarea supraterană; începerea lucrărilor la sala polivalentă; implementarea proiectului de „canalizaţie” a cablurilor aeriene; demararea lucrărilor la grădiniţa de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”; demararea proiectului de construire a unei grădiniţe noi în cartierul Obcini; finalizarea lucrărilor la sera floricolă, încheierea modernizării ştrandului municipal Iţcani; obţinerea aprobărilor pentru construirea unui stadion nou.

„Jumătate dintre acestea se referă la fonduri europene, multe sunt lucrări în continuare, începute şi pe care vream să le finalizăm în acest an. Evident că aceste priorităţi vor fi prinse în proiectul de buget pentru anul 2021” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: