Botezul Domnului la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

> Credicioşilor li s-a oferit Agheasma Mare îmbuteliată în 5000 de sticle

La Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, sărbătoarea Praznicului Împărătesc al Bobotezei a început cu slujba Miezonopticii, urmată de Acatistul Botezului Domnului.

   A urmat Sfânta Liturghie a Sf. Ioan Gură de Aur, săvârşită de ÎPS Părinte Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor,  în  sobor arhieresc de preoţi şi diaconi, slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale.

Serviciul divin a fost oficiat pe un podium special amenajat în incinta aşezământului monahal, fiind urmărit cu atenţie de credincioşii care au păstrat cu stricteţe normele sanitare în vigoare.

Strana a dat răspunsurile liturgice prin corul mixt al mănăstirii.

 La finalul Sf. Liturghii, ÎPS Părinte Calinic a slujit slujba de  Sfinţirea cea mare a Apei.

Credincioşilor li s-a oferit Agheasma Mare îmbuteliată în 5000 de sticle. Au fost rugaţi să respecte normele sanitare impuse, să se deplaseze doar pe culoarul special amenajat, să nu neglijeze purtarea măştii, iar între persoane să se păstreze  distanţa regulamentară, marcată prin semne specifice. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: