Un vaccin pentru liniştea noastră?

Nici nu mai e nevoie de studii sociologice ca să ne dăm seama de „starea naţiei“ (un internaut m-a sfătuit să nu mai folosesc conceptul de „naţiune“ deoarece presupune un anume grad de educaţie!) odată cu apariţia vaccinului anti-Covid-19, care face o radiografie completă a ceea ce suntem: o populaţie care nu respectă regulile şi nu înţelege că răul nu poate fi evitat decât cunoscându-l. De demonstrat.

Din fericire, haosul nu e creat de mulţimea inşilor „rămaşi pe dinafara timpului“, ci de reprezentanţi ajunşi în frunte fără un minim de alfabetizare ştiinţifică. Cei ce par a fi uitat complet lecţiile de biologie, fizică şi chimie absolut necesare unui bun cetăţean, unui familist, dedicat trup şi suflet creşterii sănătoase a propriilor copii, integrat într-o societate demnă de mileniul al III-lea. Cunoştinţe care se deprind în gimnaziu. Nu este de conceput medic, specialist în medicină care să lupte împotriva vaccinării, a eforturilor pentru salvarea bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2, la fel cum nu este de conceput politician, funcţionar cu putere de decizie care să nu ştie ce este un vaccin, care să nu conştientizeze pericolul nevaccinării, iar cei ce totuşi o fac dovedesc fie că au dormit la cursurile din facultate, fie şi-au cumpărat diploma, fie au alte interese decât binele semenilor. Caz în care n-au ce căuta în fruntea ţării.

Ecuaţia e foarte simplă: dacă numărul vaccinaţilor nu depăşeşte 65-70%(?), strădania e degeaba şi aşteptăm ca bunul Dumnezeu şi natura să oprească pandemia, dar până atunci se va muri în continuare. Indiferent că sunt sau nu părinţii, bunicii, copiii, prietenii nevaccinaţilor.

De prea multe ori, minţi luminate, inclusiv din domeniul medicinei, au interese (nedeclarate): reprezintă firme producătoare de echipamente şi medicamente necesare cetăţenilor bolnavi şi spitalelor în tratarea Covid-19, iar câştigurile au fost colosale şi, din punctul lor de vedere, eşecul vaccinării le-ar fi mană cerească. Nu contează că mor mii de oameni, bani să iasă. Dacă am avea un DNA mai incisiv şi specialişti justiţiari pe sfânta dreptate, ar ieşi la iveală fapte de care ne-am speria. Unele chiar au început să iasă, ca în cazul Hexi-Pharma.

Caz simptomatic: soluţiile destinate curăţeniei din spitale erau diluate nu neapărat spre a le înmulţi, cât spre a menţine infecţiile nosocomiale actuale şi spre a-şi păstra profitul, chiar a-l mări. Aceeaşi situaţie apare şi la tratamentul bolilor cronice: luăm medicamente o viaţă în loc să tratăm într-o perioadă cât mai scurtă boala şi să revenim la viaţa normală. Cum se întâmplă în majoritatea ţărilor civilizate.

Nu sunt numai banii la mijloc când e vorba de antivaccinişti. Mai e şi avantajul politic: captarea voturilor de la coronasceptici, de la negaţionişti, de la cei prostiţi de scenarişti şi conspiraţionişti criminali, de la cei ce nu pot discerne adevărul de minciună. De la cei ce au uitat alfabetul şi nu mai citesc niciun ziar, nicio carte. De la cei ce şi-au pierdut adevărata credinţă. Căci nimeni nu vine în numele Satanei să vindece oameni, ci în numele lui Dumnezeu. Apocalipsa nu este adusă de cei ce vor să salveze vieţi, ci de cei ce ucid ori pun pe alţii să o facă.

Dar să-ţi vinzi sufletul şi mintea pentru bani şi pentru voturi, riscând viaţa miilor de suflete, asta nu li se va ierta. Pandemia va trece, vaccinul ne va salva şi de data aceasta aşa cum o face de peste un secol (Pasteur, 1881), iar lumea va reînvăţa să trăiască liber şi, odată cu aceasta, cei ce nu cred în vaccin ori cei ce se tem că li se bagă cipuri şi plăcuţe cu nr. 666 vor fi măturaţi de viaţă.

Din păcate, s-a creat haosul: părinţii nu vor să-şi trimită copiii la şcoală dacă dascălii nu se vaccinează, dascălii, la rândul lor, ameninţă că nu primesc pruncii nevaccinaţi, iar câţiva mari antreprenori pun condiţia vaccinării la angajare. Deja unele companii de transport spun că vor refuza accesul celor nevaccinaţi anti-Covid. La rândul ei, Spania va întocmi un registru al celor ce refuză vaccinarea. Pe deasupra, provocatorii, conspiraţioniştii au intrat în vizorul justiţiarilor, unul fiind arestat în direct la o televiziune germană… Nu e de glumă – minciuna ucide!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: