Creatorul de modă Pierre Cardin, înmormântat în cimitirul Montmartre

Funeraliile designerului francez Pierre Cardin, stilist vizionar şi pionier al industriei pret-a-porter, decedat pe 29 decembrie 2020 la vârsta de 98 de ani, s-au desfăşurat sâmbătă, 2 ianuarie 2021, în a doua partea a dimineţii, la cimitirul Montmartre din Paris, în cadrul unei ceremonii private, a precizat familia artistului pentru AFP. Fiu al unor imigranţi italieni devenit om de afaceri de renume mondial, Pierre Cardin a decedat la spitalul american din Neuilly, la vest de Paris.

Potrivit ultimelor sale dorinţe, Pierre Cardin a fost înhumat într-un sicriu negru, în ţinuta de academician în arte frumoase, alături de sabia pe care chiar el a creat-o, având mânerul decorat cu un degetar de croitorie, un ac şi o papiotă de aţă, iar lama, asemănătoare unei foarfece. Creatorul a fost înhumat în acelaşi cavou în care se află şi partenerul şi asociatul său, André Oliver, decedat în 1993. Pe o platformă decorată cu pânză verde, culoarea preferată a creatorului, familia şi colaboratorii acestuia s-au reunit înaintea ceremoniei de înmormântare pentru o binecuvântare şi pentru a-i aduce omagii, precum cel al lui Eve Ruggiéri, directoarea artistică a Festivalului liric din Lacoste (sudul Franţei), creat de Pierre Cardin. „Casa de modă îşi continuă activitatea sub îndrumarea nepotului său, Rodrigo Basilicati Cardin, pentru a dezvolta noi proiecte, respectând totodată moştenirea talentatului său fondator”, a precizat familia.

O slujbă comemorativă va fi organizată la sfârşitul lui ianuarie la Paris.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: