Lori Loughlin, eliberată din închisoare

Actriţa Lori Loughlin a fost eliberată din închisoare după ce a ispăşit o condamnare de aproape două luni în urma scandalului admiterilor frauduloase în universităţi, potrivit DPA.

Actriţa, cunoscută pentru rolul său în serialul „Full House”, a ieşit pe porţile unui închisori corecţionale federale din Dublin, California, în dimineaţa zilei de luni, potrivit Administraţiei federale a penitenciarelor. A avut o întâlnire emoţionantă cu fiicele ei Isabella Giannulli şi Olivia Jade, o cunoscută vedetă pe YouTube, şi a părut să fie „mai mult decât uşurată” să fie din nou liberă, au declarat surse apropiate familiei pentru revista People.

Este cel mai stresant lucru prin care a fost nevoită să treacă”, a spus una dintre surse, potrivit publicaţiei americane.

Loughlin, în vârstă de 56 de ani, trebuie să efectueze acum 100 de ore în folosul comunităţii şi să petreacă doi ani sub supraveghere ca parte din sentinţa primită. Împreună cu soţul ei, care ispăşeşte o sentinţă de cinci luni la un alt penitenciar din California, au fost condamnaţi la închisoare după ce au plătit o mită de 500.000 de dolari ca fiicele lor să fie acceptate la facultate pe baza unor profiluri atletice falsificate.

Actriţa a pledat vinovat în luna mai la acuzaţia de conspiraţie la comiterea unei fraude prin corespondenta după o luptă de un an cu procurorii federali. S-a prezentat pe 30 octombrie la penitenciarul cu nivel scăzut de securitate din Dublin cu circa trei săptămâni înainte ca soţul acesteia, Mossimo Giannulli, să se predea oficialităţilor unui penitenciar de lângă Santa Barbara.

Cei doi soţi s-au numărat printre zeci de părinţi înstăriţi prinşi într-un scandal masiv care a ieşit la iveală la începutul anului trecut în urma unei investigaţii îndelungate a parchetului din Massachusetts. Soţii au recunoscut în cele din urmă că au mituit un consultat din cadrul procedurii de admitere pentru a crea profiluri atletice false fiicelor lor.

Fetele au fost în cele din urmă admise la Universitatea din California de Sud ca parte din echipa de canotaj – deşi nu aveau experienţă competiţională în domeniul sportiv.

Actriţa Felicity Huffman, care a fost condamnată în dosarul unei scheme similare de fraudă condusă de aceeași persoană, a petrecut 11 zile în închisoare după ce a recunoscut că a plătit 15.000 de dolari pentru fraudarea examenului de admitere la facultate al fiicei sale mai mari.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI