Până la 40% dintre cadrele medicale vor să se vaccineze împotriva Covid-19

> În aceste zile ar urma să se vaccineze 250 de cadre medicale > Ne aşteptăm ca numărul cadrelor medicale care vor să se vaccineze să crească, a arătat şeful DSP

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat, duminică, la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid din judeţul Suceava, că în prima zi urma să fie vaccinate 50 de cadre medicale.

El a spus că pe lângă şeful Secţiei Boli Infecţioase, dr. Monica Terteliu, erau programaţi la vaccinare duminică dr. Dan Teodorovici de la UPU Suceava, asistenta-şefă de la UPU, asistenta-şefă de la Secţia de Îngrijiri Paleative, dar şi o studentă în anul IV, care face voluntariat la Secţia de Boli Infecţioase.

„În următoarele 2-3 zile vor fi vaccinate 250 de cadre medicale” a menţionat Sădean.

Directorul executiv al DSP Suceava a arătat că, din rândul cadrelor medicale, sunt între 30 şi 40% doritori să se vaccineze anti-Covid.

El şi-a exprimat încrederea că numărul cadrelor medicale care vor dori să se vaccineze anti-Covid să crească.

„Deocamdată e începutul campaniei. Ne dorim ca numărul doritorilor să crească” a spus Dinu Sădean.

El a menţionat că în fiecare săptămână vor veni în ţară câte 150.000 de doze de vaccin, urmând să fie repartizate în judeţe, în funcţie de cerere.

În judeţul Suceava, în sistemul public şi privat, personalul medical este de circa 8000 de persoane.

„Aşteptăm ca un număr cât mai mare din acest personal să fie vaccinat” a spus Sădean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: