Vaccinarea anti-Covid-19 a demarat oficial în ţările Uniunii Europene

Uniunea Europeană a lansat, ieri, programul de vaccinare în masă anti-Covid, un „moment emoţionant de unitate” în opinia preşedintelui Comisiei Europene, relatează BBC.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă că vaccinul Pfizer-BioNTech a fost livrat tuturor celor 27 de state membre.

Unele ţări au început să administreze primele doze încă de sâmbătă, spunând că nu vor să mai aştepte o zi.

UE a raportat până acum peste 335.000 de decese legate de Covid. Peste 14 milioane de persoane au fost infectate, iar restricţii sunt în prezent instituite în aproape toate statele membre.

Lansarea vaccinului vine şi pe fondul apariţiei unei variante mai contagioase de Covid-19, confirmată în mai multe naţiuni europene, precum şi în Canada şi Japonia.

Vaccinarea în masă a celor 446 de milioane de cetăţeni ai UE vine după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi Comisia Europeană au autorizat vaccinul germano-american Pfizer-BioNTech.

UE a asigurat contracte pentru mai mult de două miliarde de doze de vaccin de la o serie de companii de medicamente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: