Un cuier de sezon

Zice-se că mai întâi a fost bradul (sau pinul sau frunză verde iarna ce-o fi fost). Pe urmă a fost cât de cât împodobit cu ce s-a găsit. Mai apoi a fost adus bradul în case şi, care mai de care, oamenii au prins (şi s-au deprins…) a-l împodobi care cum au avut şi au ştiut ei mai frumos, să se bucure de el, să se bucure împrejurul său, să se încânte de steaua lucitoare de sus. (…) Mai pe urmă, mai înspre zilele noastre, de când cu reţelele de socializare, oamenii au prins/s-au deprins să-şi încarce săracul brad cu tot felul de scumpe poleieli, de jucării, de obiecte de ş.a.m.d. încât să nu se mai vadă bradul (ori doar să se subînţeleagă, aşa, în chip de cuier de sezon) de scumpeturile respective pe care, în poze repetate, să le arate megieşilor de reţea în chip de al meu e mai lucitor, mai scump, mai la modă. S-au aşezat şi ei, toată familia!, în poză lângă cuier, în straie de sărbătoare, cu pahare în mâini, cu zâmbete până la urechi: Nu-i aşa că al nostru e cel mai cel?! Iar întrecerea continuă… Podoabe peste podoabe. Unde-i bradul?! În pădure, în poveste, în amintiri…

Dar până şi unul ca mine şi-a stricat sărbătorile de când a aflat (cam târziu, că nu era în pas cu trendul) că degeaba brad dacă nu-i şemineu! Că nu se poate cămin decent fără şemineu, fie el şi electric, de apartament. Aşa că la anul promit să am în casă şantier, ca să pot, în decembrie, intra în rândul lumii, să am ce poza şi etala. Dacă apar noutăţi, rogu-vă, daţi-mi (la ziar) de ştire! Cuier, şemineu, lumânări, ciorăpel, Moş Crăciun…, e bine ce spun?! O să vă arăt şi eu în poză cât mi-e viaţa de roză!!!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: