Inspectorii de muncă au prins 21 de suceveni care munceau la negru

> Potrivit lui Romeo Butnariu, şeful ITM, pentru muncă nedeclarată 14 angajatori au fost amendaţi cu un total de 230.000 de lei

Nu mai puţin de 351 de acţiuni de control au organizat şi desfăşurat, în luna trecută, Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava. Dintre acestea, 245 s-au axat pe relaţiile de muncă, iar 106 pe securitatea şi sănătatea în muncă, cele 196 de contravenţii fiind sancţionate cu un total de 316.500 de lei.

Conform inspectorului-şef Romeo Butnariu, 245 controale din domeniul relaţiilor de muncă s-au lăsat cu 77 de amenzi, însumând 304.000 lei. Pe durata descinderilor, controlorii au găsit 23 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. În cauză sunt o persoană care muncea în timp ce avea contractul individual de muncă suspendat; o persoană care lucra în afara programului de lucru cu timp parţial; 21 persoane fără contracte individuale de muncă.

Conform lui Romeo Butnariu, pentru muncă nedeclarată, 14 angajatori au fost amendaţi cu o sumă totală de 230.000 de lei. Printre deficienţele frecvent constatate se mai numără nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, a obligaţiei de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat, cât şi cea a acordării concediilor de odihnă şi repausului săptămânal.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, pe fondul celor 106 controale efectuate, inspectorii ITM au aplicat 119 de amenzi, valoarea acestora ridicându-se la 12.500 de lei. Principalele nereguli depistate ţin de neacordarea echipamentului de individual de protecţie, neasigurarea echipamentelor de muncă, neefectuarea instruirii, cât şi de lipsa semnalizării de securitate. La acestea se adaugă neafişarea reglementărilor privind împiedicarea infectării cu SARS-CoV-2, lipsa triajului epidemiologic, dar şi imposibilitatea dezinfectării obligatorii a mâinilor la intrarea în unitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: