Dan Ioan Cuşnir:

Ce proiect de ţară a construit în 6 ani Klaus Iohannis?

Când vom avea un preşedinte care îşi va înţelege rolul de arbitru şi garant al Constituţiei şi nu de antrenor al unei echipe politice care încalcă Legea fundamentală, ne va fi mai bine

Liderul PSD al municipiului Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat, marţi, la News Bucovina, că situaţia actuală din ţară, unde nu mai există repere, porneşte de la preşedintele ţării, care nu-şi respectă atribuţiile, încercând să controleze, ca într-o dictatură, toate instituţiile.

„Când vom avea un preşedinte care va înţelege rolul şi funcţia de preşedinte, cu siguranţă ne va fi mai bine. Au trecut 6 ani de când Klaus Iohannis este preşedinte al României. Care este calea pe care Klaus Iohannis o arată României? Care este proiectul de ţară construit de Klaus Iohannis în aceşti 6 ani? Sănătate? Nu! Educaţie? Nu! Siguranţă? Nu!” a spus Cuşnir.

El a adăugat că, din păcate, cel care ar trebui să fie garantul respectării Constituţiei o încalcă şi îndeamnă la încălcarea ei.

Un preşedinte puternic este cel care nu se bagă acolo unde nu-i fierbe oala

„O instituţie puternică înseamnă o instituţie care nu-şi depăşeşte atribuţiile. Un preşedinte puternic ar fi acel preşedinte care ar rezista tentaţiei de a se băga acolo unde nu-i fierbe oala. El trebuie să înţeleagă care îi este rolul într-un stat” a declarat Dan Ioan Cuşnir.

Liderul PSD pe municipiul Suceava a subliniat că preşedintele Iohannis a vrut să aibă prim-ministrul său, Guvernul său, dar că nu i-a ieşit.

„În loc să copieze democraţiile trainice, puternice, europene, Klaus Iohannis nu a reuşit nici măcar să-l copieze pe Traian Băsescu. Este un jalnic copiator al lui Traian Băsescu. Ce pretenţii să ai de la un obscur profesor de fizică care are împroprietăriri «cu cântec» şi care zac în nişte sertare în justiţie?” a mai spus Cuşnir.

El a subliniat că, din păcate, Klaus Iohannis este un preşedinte care nu a reuşit niciodată să fie mediator, să fie arbitru în politica românească.

„Acum avem o majoritate fragilă. Preşedintele trebuia să aibă rol de arbitru, de mediator” a spus Cuşnir.

El a arătat că acesta a acţionat ca un membru al unei echipe politice, deşi trebuie să fie arbitru şi s-a întrebat cum ar arăta un meci de fotbal decisiv, unde arbitrul să fie proprietarul uneia dintre echipe.

„Arbitrul, în loc să fie distant, a ţinut făţiş cu una dintre echipe. Acest lucru viciază democraţia, viciază viitorul acestei ţări. Orice compromis faci în detrimentul Constituţiei şi legilor, acesta nu se opreşte când ai făcut compromisul, ci va avea repercusiuni grave asupra viitorului acelei ţări” a explicat Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: