Mihai Tudose şi maimuţa cu briciul

PSD îşi continuă campania electorală cu aceeaşi virulenţă de la căderea propriului guvern în noiembrie 2019 şi până în ziua de azi, aşa cum o face din ’90 încoace, indiferent că este la Putere ori în Opoziţie. Semn că partidul nu-şi găseşte liniştea spre a se apuca de treabă. Ne ameninţă mereu că se apucă, dar de a doua zi o ia de la capăt cu beştelirea şi desfiinţarea adversarilor. Politică de două parale.

Social-democraţii îşi selectează mesagerii, comunicatorii, fruntaşii în funcţie de un singur criteriu: „să aibă cuvintele la ei“, adică să caute cuvântul, nu acela „care spune adevărul“, ci acela care „bubuie“, sperie, îngrozeşte şi înroşeşte ecranul TV, comentat buluc în mass-media de comilitonii din audio-vizual şi presă. Nicidecum nu se cere competenţă, pricepere, ştiinţă de carte, însuşirea limbii române corecte, ca să poată interveni cu folos în discuţiile despre dezvoltare economică, reforme sociale, politici educaţionale ori ridicarea standardelor din Sănătate. Se cere doar mătrăşirea adversarului.

Mihai Tudose este unul dintre mulţii comunicatori selectaţi în baza principiului de mai sus alături de Marcel Ciolacu, Gabriela Firea şi, cândva, Liviu Pleşoianu, cu tandemul Codrin Ştefănescu – Olguţa Vasilescu. Că la Sorin Grindeanu nu se uită nici ai săi. Nu am dovezi că le scrie altcineva discursurile aşa cum a aflat presa, dar nu e exclus văzând cuvintele, ideile stereotipe. „Scriitorii de discursuri“ vin de la „tovarăşul Ceauşescu“ şi „tovarăşa sa, Elena“ care aveau dificultăţi chiar în citirea respectivelor texte şi înţelegerea lor (codoiul!).

De ce revine în prim-plan Mihai Tudose, fost prim-ministru demis de Liviu Dragnea pentru incompetenţă? Cel ce a preferat să-şi recupereze ficusul de la Palatul Victoria în loc să meargă să-l întâmpine pe prim-ministrul Japoniei Shinzo Abe şi pe soţia sa, Akie, la 16 ianuarie 2018? Fără exagerare, este cea mai mare gafă de politică externă a României! Iată ce declara un oficial japonez din suita lui Abe: „Sunt însoţit de 17 companii de top japoneze din diverse domenii, precum dezvoltarea infrastructurii. Creează mai multe locuri de muncă în ţara dumneavoastră“. Ei, bine, noroc de preşedinte, că ditai prim-ministrul Mihai Tudose a făcut ţara de ruşine cosmică fără a fi tras de nimeni la răspundere, deşi avem Justiţie, DNA, Parlament, Guvern… Era prima vizită a premierului Japoniei în ultimul secol. Şi acum are tupeul să se ceară iarăşi „la butoane“?

Să revenim. Iată cuvintele menite să şocheze nu numai spaţiul public, ci şi bunul-simţ: „Nu daţi briciul pe mâna maimuţei!“… „Au optat românii pentru guvern PNL sau pentru Mâţu premier?“ „Guvernul Mâţu…“, „Jocurile foamei de Putere…“, „luzării alegerilor“…

Maimuţa este Florin-Vasile Cîţu, candidat la funcţia de prim-ministru al României, absolvent al Grinnell College, SUA, master în economie la Iowa State University, cu doctorat tot la Iowa State University, unde este şi profesor titular. Cine este Mihai Tudose: absolvent la 35 ani de Ştiinţe juridice la o fabrică de diplome, cu un doctorat la Academia de Informaţii dovedit plagiat. A şi cerut oficial Ministerului Educaţiei să renunţe la titlu. Dar un lucru e cert: învăţământul academic făcut pe bune l-ar fi dotat cu ceva înţelepciune şi respect faţă carte şi de semeni, ceea ce nu se vede.

Înţelegem bătălia politică, dar stâlcirea numelui de familie Cîţu > Mâţu şi porecla „maimuţă“ ar putea atrage un proces în instanţă în condiţiile în care CNA, dominat politic de PSD, nu reacţionează decât la adversarii partidului în cauză.

A trecut campania electorală în care dl Tudose n-a intervenit nici măcar să-şi susţină programul partidului, darmite să critice cu argumente ştiinţifice, doar este specialist în drept, intenţiile PNL în domeniul Justiţiei ori măcar programul economic al „Mâţului“, pentru gestionarea acestei perioade complicate şi ieşirea din criză.

În schimb, Mihai Tudose are cuvintele la el cu care dă în cap adversarilor politici, iar genul acesta de comportament de circ a prins la electoratul fără carte din care se alimentează de 30 de ani PSD. Comportament care se întinde ca râia şi la alţi competitori din acelaşi aluat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: