Suceveni surprinşi de sistemele video depozitând deşeurile ilegal

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: În doar 5 zile avem un total de 11 amenzi, în valoare de 4600 lei

Viceprimarul Lucian Harşovschi a făcut publice primele filmări care arată cum unele persoane au depozitat greşit deşeuri la punctele de colectare.

El a arătat că, de-a lungul timpului, încă de la amplasarea primelor containere de colectare selectivă, s-au făcut campanii prin care s-a dorit conştientizarea şi informarea cetăţenilor cu privire la importanţa modului de depozitare corectă a deşeurilor.

Cu toate acestea, după cum se poate observa şi în imagini, municipalitatea se confruntă cu fapte de depozitare greşită.

„Ca soluţie pentru combaterea acestor situaţii, Primăria Municipiului Suceava a implementat la 29 de amplasamente un sistem de supraveghere video. Cu ajutorul acestuia este posibilă identificarea, sancţionarea şi descurajarea încălcării legislaţiei în vigoare, precum şi încurajarea selectării deşeurilor prin depozitarea acestora în containerele dedicate. De asemenea, ceea ce este foarte important, se poate acţiona în timp real, fiind monitorizat 24/24 de Poliţia Locală şi Serviciul de Ecologizare” a arătat viceprimarul.

El a explicat că dacă până acum s-a mers pe ideea de prevenţie şi au fost aplicate doar avertismente, de acum se aplica amenzi şi a subliniat că în doar 5 zile s-au adunat 11 amenzi, în valoare de 4600 lei.

Viceprimarul a arătat că în continuare se vor sancţiona astfel de contravenţii, iar valoarea amenzilor poate varia între 600 lei şi 1600 lei pentru persoane fizice şi între 1000 lei – 2500 lei pentru persoane juridice.

„Îndemn, din nou, toţi sucevenii să fie responsabili, să colecteze selectiv şi să depoziteze corect deşeurile. Este un efort comun, administraţie – cetăţeni, prin care vom reuşi să aducem o schimbare în bine atât pentru mediu, cât şi pentru generaţiile viitoare” a menţionat Lucian Harşovschi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: