La 3 luni de la începerea anului şcolar

Suceava a primit doar 45% din tabletele promise de Guvern

>„Vestea rea este că suntem încă blocaţi cu licitaţia Primăriei pentru cele 1.000 de tablete” a declarat primarul Ion Lungu, menţionând că se aşteaptă soluţia la contestaţia înaintată de un competitor

Deşi licitaţia a fost anunţată de Guvern încă din vară, iar elevii intră deja în vacanţa de iarnă, municipiul Suceava a primit mai puţin de jumătate din tabletele care trebuiau să ajungă la elevii din familii fără posibilităţi financiare. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care consideră că acestea sunt binevenite, chiar dacă sunt repartizate cu oarecare întârziere. „Vestea bună este că au ajuns la Suceava 328 de tablete dintre cele 700 care trebuiau să vină prin licitaţia organizată de autorităţile guvernamentale. Iată că, acum, cu acestea, vom reuşi să repartizăm cât mai multe tablete elevilor care au nevoie, astfel încât învăţământul online să se poată desfăşura în condiţii cât de cât optime” a spus edilul-şef. Pe de altă parte, Primăria Suceava aşteaptă soluţia la contestaţia pe care unul dintre competitorii la licitaţia de un milion de lei pentru achiziţionarea tabletelor a înaintat-o Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC). La licitaţia pentru furnizarea a 1.000 de tablete în cursă au intrat Orange România şi Vodafone România, învingătoare fiind declarată ultima companie. „Vestea rea este că suntem încă blocaţi cu licitaţia Primăriei pentru cele 1.000 de tablete. Sper să se rezolve contestaţia, astfel încât să le putem achiziţiona şi repartiza cât mai repede” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. Trebuie precizat, de asemenea, că în Consiliul Local s-a aprobat şi un proiect de 2,5 milioane de euro prin care vor fi procurate echipamente IT cu finanţare europeană nerambursabilă. Acestea vor deservi aproximativ 19.000 de elevi şi 2.000 de cadre didactice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: