Primăria Vatra Dornei neagă informaţiile legate de o eventuală carantinare a municipiului:

Staţiunea nu va fi închisă în perioada sărbătorilor de iarnă !

Primăria Municipiului Vatra Dornei a transmis, printr-un comunicat de presă semnat de viceprimarul Marius Rîpan, că respinge vehement informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora staţiunea ar fi închisă în perioada sărbătorilor de iarnă.

Potrivit viceprimarului Marius Rîpan, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a decis ca localitatea Vatra Dornei, care a înregistrat în ultimele 14 zile o incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 de 4,05 la mia de locuitori cu focare şi de 3,38 la mie fără focare, să intre in scenariul roşu. Dar nu s-a pus în discuţie carantinarea localităţii

„Vatra Dornei s-a mai aflat în acestă situaţie în mai multe intervale, în ultima lună, fără ca activitatea hotelierilor să fie afectată. Restaurantele din incinta unităţilor de cazare au, şi în acest context, dreptul de a funcţiona cu respectarea tuturor normelor de sănătate publică aflate în vigoare!” a precizat Rîpan.

Mai mult, viceprimarul subliniază că, în cazul diminuării cazurilor active din ultimele 14 zile, în şedinţele viitoare ale CJSU se poate reveni la scenariul galben.

„Facem, însă, şi pe această cale apel la dorneni şi turişti să respecte regulile de distanţare socială şi igienă, tocmai pentru a putea menţine situaţia epidemiologică sub control” a continuat viceprimarul.

El consideră „cel puţin maliţioasă” apariţia unor articole care să inducă stare de panică în rândul populaţiei sau de neîncredere în rândul turiştilor care şi-au rezervat deja locuri în staţiune pentru perioada sărbătorilor.

Precizăm că ziarul „Crai nou” a anunţat în ediţia sa de ieri introducerea de restricţii specifice scenariului roşu la Vatra Dornei, însă nu a transmis informaţii referitoare la o eventuală intrare în carantină a municipiului-staţiune. (N.B., D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: