Cu sprijinul Băncii Mondiale, în curtea TPL

Societate de transport metropolitan şi autogară nouă

În municipiul Suceava se prefigurează materializarea a două proiecte care vor avea ca efect fluidizarea circulaţiei prin înfiinţarea, în colaborare cu unităţile administrativ-teritoriale învecinate, a unei firme de transport interjudeţean. Aceasta după ce primarul Ion Lungu a purtat discuţii în sistem de video-conferinţă cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi ai Ministerului Dezvoltării în legătură cu întocmirea studiului de dezvoltare urbană a Zonei Urbane Funcţionale (ZUF).

Şeful municipalităţii spune că aceste discuţii vor continua şi pe durata lunii ianuarie 2021, primul proiect care ar urma să fie promovat fiind „Zona metropolitană de transport”. De asemenea, un al doilea proiect care stă în atenţia noii structuri se intitulează „Centrul urban de transport”. „Vrem să cumpărăm un parc de autobuze noi, astfel încât să scoatem din oraş actualul sistem de transport interjudeţean şi să fluidizăm traficul. Intenţionăm, totodată, să facem o nouă autogară, pe strada Traian Vuia, în zona TASA, împreună cu TPL, care va deţine peronul, în aşa fel încât persoanele care vin din judeţ să poată fi preluate de mijloacele de transport local şi duse în oraş” a spus şeful executivului local.

ZUF ar urma să includă 8 unităţi administrativ-teritoriale din prejma municipiului reşedinţă de judeţ. Este vorba despre oraşul Salcea şi comunele Şcheia, Moara, Bosanci, Ipoteşti, Adâncata, Mitocu Dragomirnei şi Pătrăuţi, consiliile locale ale acestor localităţi dându-şi acordul de participare şi desemnând reprezentanţi pentru noua structură comunitară. „După cum se poate observa, de această dată a venit şi comuna Şcheia, şi mulţumesc domnului primar Andriciuc, pentru că vom avea o colaborare în interesul ambelor localităţi” a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, care, cu alt prilej declara că, la nivelul Ministerului Dezvoltării, este disponibilă suma de 400 de milioane de euro, stimulent pentru municipiile reşedinţă de judeţ care vor promova investiţii în cadrul Zonei Urbane Funcţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: