Preşedintele CJ Suceava este optimist că Autostrada A7 se va realiza

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că este optimist în ceea ce priveşte realizarea proiectelor de autostrăzi din judeţul Suceava.

„În Programul de Redresare şi Rezilienţă este inclusă finanţarea autostrăzii A 7. Ieri (marţi – n.n.) am avut videoconferinţa în care am discutat traseele pe unde merge A 7. Şi noi suntem interesaţi, şi Uniunea Europeană. Este autostrada pe graniţa de est a Uniunii Europene” a spus Flutur.

El a arătat că firmele de proiectare au prezentat variantele de lucru şi sunt multe variante.

„Numai între Paşcani şi Suceava sunt şase variante. Firmele lucrează la aşa ceva. De la Suceava la Siret sunt cinci variante, trei prin est şi două prin vest” a spus Flutur.

El a subliniat că şi coridorul Nord-Sud este prins în Planul de Redresare şi Rezilienţă şi este bucuros că va fi finanţat prin acest plan.

„Până în data de 10 ianuarie trebuie să facem observaţii la trasee. S-a avut în vedere tot ce înseamnă obstacole. Avem linii de mare tensiune, avem poduri peste Suceava, peste Siret şi trebuie să le eviţi ca să nu avem cheltuieli foarte mari” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a mai arătat că între variantele de traseu sunt şi cele care trec pe lângă municipiul Fălticeni şi că este posibil ca centura ocolitoare a acestui municipiu să fie această autostradă.

În ceea ce priveşte Autostrada Nordului, Gheorghe Flutur a spus că este lege, că s-au deschis plicurile la licitaţie pentru studiile de fezabilitate şi că a cerut ca centurile ocolitoare la de Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei să fie scoase ca să fie realizate, tot pe bani europeni, dar de autorităţile locale.

„Consiliul Judeţean Suceava s-a oferit să se implice, să ni le dea nouă să gestionăm centurile ocolitoare. De ce? Pentru că, lăsate la guvernul central, acesta are foarte multe priorităţi, iar eu cred că noi suntem mai interesanţi“ a spus Flutur.

El a menţionat că, în cazul Autostrăzii Nordului finanţarea nu este inclusă pe Programul de Redresare şi Rezilienţă, dar speră că centurile ocolitoare vor fi făcute în perioada următoare, din bani europeni.

„Aste este şi discuţia pe care am avut-o marţi cu Ministerul Transporturilor” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: