În cadrul campaniei gratuite de vaccinare din acest sezon

Peste 27.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal

DSP Suceava a anunţat, joi, că până în prezent, în actuala campanie de vaccinare gratuită, peste 27.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal.

Purtătorul de cuvânt al DPS Suceava, consilierul Gabriela Băncilă, a declarat că în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit pe data de 9 decembrie 2020 încă o tranşă de  vaccin gripal tetravalent, respectiv 16.500 doze. Ea a spus că, până în prezent, în judeţul Suceava,  s-au vaccinat împotriva gripei peste 27.000 persoane din categoria celor vulnerabile.

Potrivit Gabrielei Băncilă, campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, respectiv persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: