Gheorghe Flutur este încrezător că se va constitui o coaliţie de guvernare de dreapta

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, la News Bucovina, că este important ca în următoarele zile să se găsească soluţiile pentru finalizarea discuţiilor privind formarea unei coaliţii de dreapta care să genereze un guvern. El a evitat să spună dacă există posibilitatea ca Ludovic Orban să fie din nou propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru.

Gheorghe Flutur a recunoscut că nu a înţeles care au fost resorturile pentru demisia lui Ludovic Orban din fruntea Guvernului.

„Nu am înţeles foarte bine plecarea de la guvern a lui Ludovic Orban. Aici sunt nişte discuţii în interior, în interiorul partidului, dar şi în interiorul coaliţiei care trebuie să se constituie pe partea dreaptă. Dar trebuie să se consume toate etapele în interior. Nu-mi dau seama. În momentul de faţă PNL are o mare responsabilitate. Noi trebuie să închidem problemele în interior, să vedem în interior ce soluţie propunem, ca să nu fim generatori de instabilitate” a spus Gheorghe Flutur.

El consideră că lucrurile trebuie să fie puse la punct în interiorul partidului.

„Nu poţi să te duci într-o alianţă, într-o coaliţie, dacă la tine lucururile nu-s puse la punct. Am văzut şi eu că aseară (marţi – n.n.) a fost o şedinţă, probabil vor mai fi şi altele, Parlamentul se convoacă luni, deci nu e timpul pierdut. Mi-aş dori ca până de Crăciun să avem lucrurile clarificate” a spus liderul liberal sucevean.

Întrebat dacă Ludovic Orban ar putea să fie din nou nominalizat pentru funcţia de prim-ministru, Gheorghe Flutur a evitat un răspuns direct.

„Ludovic Orban e astăzi preşedintele partidului, a făcut o figură bună la guvernare. El şi-a asumat. Aşa este firea lui. În mai multe etape din viaţa domniei sale a avut această demnitate, acest curaj. Aici trebuie să cântăreşti şi stabilitatea pe partea dreaptă pe care o creezi. Să vedem ce rezultă din discuţiile de zilele viitoare” a spus Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a mai declarat că nu vede o alianţă PNL – PSD pentru viitor şi consideră că este nevoie să se găsească soluţiile care să ducă la constituirea alianţei de dreapta, mai ales că PSD, în ciuda a ceea ce declară, este pregătit pentru opoziţie.

El a amintit că a mai existat o construcţie cu PSD în 2009, care însă nu a durat decât  9 luni.

„Ne uitam unii la alţii de eram muţi după ce era bătălia bătăliilor între noi şi ei în campaniile electorale. Am trăit-o şi pe aia. Am trăit şi altele” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Mugur_Ciumică says:

  Tezele din aprilie ale lui K.W. Burebistannis:
  „În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor… Jó napot kívánok, Ciolacu!”
  Iaca poznă,ceea ce părea o vânzare cu strigare,în fapt,nu s-a realizat atunci,desigur,pentru că actanții au fost prinși in flagrant delicios,cu Ardealu-n cioc,eca na,hungurii tomnai îl pipăiau,să vadă dacă mai are carne pre el,aur,ape ,drumuri,gaze,să nu le fi consumat Büdös oláh în suta de ani de kurvasăreală,să le fi rămas lor,cum s-ar zice,numai rama de la chestia aia feminină care nu poate fi numită,din pudoare hungurească și pentru a se evita greșelile de traducere…Deci vânzarea nu s-a făcut atunci,Ciolacu și-așa e negustor prost,de la o armă despre care încă nu se știu amănunte prea multe,a venit însă vremea să se facă,și anume e o vânzare pe troc,detaliile se plătesc cu cardul de sănătate și virtute,ăștia da negustori…Un hungur -șef a și fost la Budapesta să discute cu Orban-ul lor,orbanu mare,cum ar fi,să primească OK-ul sub formă de Igen!
  Este posibil,vom vedea,ca orbanu nostru,cel mic și cu bube-n cap,să fi obținut condiții mai bune,de pildă, să fi rupt dumnealui de la hunguri ca limba română să fie a doua limbă oficială în Erdély ,în localitățile în care büdös oláh sunt mai mulți decât se prevede în legea secuiască,să fie îndrumați toți să folosească în scris și caracterele maghiare,diftongii lor,triftongii,să vorbim despre csango,să inaugurăm câte un csot de uliță asfaltată și pe la Vaslui, iar la Botoșani să se cimenteze frăția de alianță, prin schimbarea denumirii unor localități ale căror nume cam căzuseu în desuetudine,așa Hilișeu-Horea,amintind de un violent rebel valach, büdös,și el,să se facă in Hilișeu-Attila,pre numele acelui fruntaș maghiar cu vocație europeană,deoarece i-a belit pă toți,mă-nțelegi… Iar comuna Roma,din același județ, să se facă în Rromulya,nu putem spune pentru ce, ca să nu pățim ca Colțescu.
  In fine,deoarece geografia și istoria vor fi scoase din programa școlară,că să nu se umple capul , la micii olach,cu prostii despre cine a fost primul în Erdély ,întrucât pentru faza asta există bancuri ,care se pot învăța la ora de limba și literatura maghiară milenară,deci ar mai merge și o reformă a imnului de stat al büdös oláh ,că și ăla este prea lent ,imn de slugi leneșe,care-și târâie opincile,am fi de-acord cu un compromis,ceva care să se cheme „Trezește-te, büdös oláh ,din somnul cel de mort…”,ceva pe ritm de csardas sau un AZ A SZÉP AZ A SZEP,mai vioi,cum se cuvine la Budapest dar și la Koloszvar-Napoka,cf:
  https://www.youtube.com/watch?v=dk09-ZYRF-Y

  Oricum,patria este pe mâini bune,europene,este pentru prima dată în istorie și în noaptea minții când invinșii în alegeri fac guvern,toate ale statului să fie conduse de etnici minoritari,nu se știe/ba se știe pentru ce,iaca,baciul ungurean este un sas,vechi preten al românilor,mai ales ai celor din Ardealul comercial (care face obiectul vânzării,emptio,Ja Wohl…) ceilalți strungari la oi sunt hunguri,în diferite forme de agregare,iaca,Orban Lajos,(chiar ar fi de văzut cum e in certificatul de naștere,însă nu ar fi o mare sfârâială,poate să fie ca la Petre Roman, care apare în zisul certificat facsimilat drept creștin ortodox,așa cum este normal să fie toți nepoții de rabini…) al cărui tată ,Imre Orban,a fost până în februarie 1956,căpitan de securitate,fiind dat afară,la vremea aceea,pentru fapte de Ildiko&lindiko dar și de palinko,toate consumate exagerat,pe stomacul gol…Insă poreclitul Sică Mandolină ,leit Imre,are motive să ne spună că incidentul a fost lămurit,tatăl său a fost doar ofițer în rezervă (ca și Flutur,care încă mai este col.r.!) deoarece el s-a născut după darea sa afară,pe când tătânele său era în rezerva de cadre,director la o mare intreprindere din Brașov,făcută anume pentru părinții maghiari care aveau să dea prim-miniștri României,desigur,de dreapta…Apoi un anume Cioloș ( Csalás,pe ungurește=înșelăciune,pungășie…),apoi Barna=brun,brunet,negricios,tot pe ungurește…
  Sigur că există și oleacă de opoziție,colea,domnul Ciolacu ,de la armele întrunite ale PSD, chiar i-a zis de la obraz lui KWJ: „fiți român,domnule președinte!”,însă, cumva,noi banuim că e ca și cum Patrocle sau Agamemnon din Smirna (acuma Izmir…) i-ar fi zis lui Erdogan: „…fiți grec,domnule președinte,fiți palicar!”
  Și deîndată dumnealui s-ar fi dus în orașul Buftea al lor,la notarul Suleyman, să-și schimbe numele in Hector Erdoganidis sau,mă rog,Erdoganian…
  Iar , în timpul îndelungat rezervat opoziției pentru acțiunea de acomodare cu aerul tare de la Jilava ,celălalt fruntaș al opoziției daco-getice,domnul Simion ,să joace lapte gros cu Ciolacu și să se și pregătească pentru cântările de chor,ceva cu „Sfântă tinerețe aurinară”,sau o haulită de bazin,cu Francisc la tobă…
  Csoku mik! Büdös oláh ,până vă treziți voi din somnul cel de mort,noi avem treabă,acuma noi suntem la putere!
  O să vă facem,cândva, și autostrăzi,când o să și aflați la ce folosesc,până atunci vă dom voie să vă faceți poze lângă hărți pe care acestea să fie însemnate cu o carioca suficient de groasă,o să aveți în apropiere,o autostradă circulară,de exemplu,între Marosvásárhely – Kovászna megye – Csíkszereda,ca model,cât despre ale voastre,de pe drumul șoldovenilor indigeni,să veniți în audiență,la ministerul dezvoltării,numa să vă programați din timp. Până atunci,herr Flutur,aveți voie să stați cu kuru pe studiile de fezabilitate care vă fac să păreți mai înalt ,ies și de-acolo bani frumoși,nu vă neliniștiți așa tare,dar să păstrați limitele decenței,strămoșii noștri de limbă latină au zis:Non licet bovis quod licet Jovis… Dacă nu știți ce-i aia,întrebați la ghișeul domnului Nelu Balan,om de cultură de largă respirație bukowineană,practic,un model.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: