Primarul Ion Lungu le cere sucevenilor să facă eforturi pentru menţinerea măsurilor împotriva SARS-CoV-2

„Ne dorim să avem un sfârşit de an bun şi sărbători cât de cât liniştite” a spus edilul-şef, insistând pe purtarea măştii, distanţarea socială şi spălarea mâinilor

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, spune că a fost contactat de mulţi oameni de afaceri pentru lămuriri în contextul în care Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat anumite relaxări începând cu data de 15 decembrie, când reşedinţa de judeţ a intrat în scenariul galben.

Marţi, incidenţa cazurilor noi de Covid-19 a fost de 2,65%, edilul-şef venind, ieri, printr-o declaraţie de presă, cu precizări pe marginea Hotărârii nr. 94 a CJSU. Astfel, cinematografele şi instituţiile de spectacole din municipiul Suceava vor funcţiona, cu participarea publicului la 30% din capacitate, acelaşi procentaj fiind prevăzut şi pentru interiorul restaurantelor şi cafenelelor, dar numai în intervalul orar 6–23. Între orele amintite, la nivelul maxim de 30% din capacitate este permisă şi activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, şi pensiunilor, precum şi în interiorul clădirilor agenţilor economici licenţiaţi pentru organizarea de jocuri de noroc. De precizat este că este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

„Îi rog pe operatorii economici, în mod special pe cei din HoReCa, să respecte prevederile privind capacitatea maximă de ocupare de 30%, la fel de important fiind şi orarul de funcţionare până la ora 23” a spus Lungu.

Primarul a mulţumit sucevenilor pentru efortul pe care îl fac şi îl vor face pentru menţinerea reşedinţei de judeţ în scenariul galben, în condiţiile în care noile reglementări care au adus o oarecare relaxare sunt valabile pentru 14 zile.

„Ne dorim să avem un sfârşit de an bun şi sărbători cât de cât liniştite. Cel mai bun lucru pe care îl putem face, astfel încât să ajutăm Spitalul Judeţean – acolo unde ATI este ocupată la capacitate maximă –, este să respectăm măsurile privind purtarea măştii, distanţarea socială şi spălarea mâinilor” a precizat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: