Primarul din Rădăuţi a cerut sprijinul Consiliului Judeţean

> Administraţia judeţeană va transfera urgent 1,5 milioane de lei pentru plata parţială a restanţelor

Consiliul Judeţean Suceava urmează să repartizeze municipiului Rădăuţi suma de 1,5 milioane de lei pentru a plăti o parte din datorii către furnizorul de gaz natural, pentru că riscă deconectarea.

„Ca urmare a solicitării venite din partea Primăriei Municipiului Rădăuţi, care întâmpină dificultăţi la plata facturilor restante către furnizorul de gaz, riscând deconectarea, voi propune, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean, repartizarea sumei de 1.500.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Suceava” a declarat, ieri, preşedintele administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur.

Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a declarat, în urmă cu trei săptămâni, că a constatat că situaţia financiară a municipiului este complicată, şi că a mers la Guvern pentru găsirea unei soluţii pentru ieşirea din criză.

Bogdan Loghin a spus că la preluarea mandatului a găsit neplătită la ACET suma de 2,2 milioane de lei, sumă ce reprezintă plata la apa meteorică, şi că a negociat o eşalonare a plăţii.

Mai mult, el a spus că găsit o hotărâre judecătorească definitivă, în valoare de 1,2 milioane de lei noi, la Servicii Comunale, sumă neplătită, iar alte procese cu aceeaşi firmă sunt în derulare.

Loghin a mai informat că inclusiv ministrul Economiei l-a sunat să-i spună că a fost stupefiat să vadă în sistem ca Rădăuţiul figurează cu plăţi restante la gaz în valoare de un milion de euro.

Totodată, Bogdan Loghin a spus că în perioada de o lună de zile cât a durat transferul de putere, fostul primar a făcut plăţi în valoare de aproximativ 6,7 milioane de lei noi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: