Contractul de reparaţii şi întreţinere a străzilor din Suceava este scos la bătaie pentru 10 milioane de lei

> Fonduri consistente vor fi destinate suplimentar şi modernizării, pentru reparaţii rapide Primăria urmând a interveni cu forţe proprii > „Vrem să putem interveni cu operativitate (…) la gropile mici din asfalt” precizează primarul Ion Lungu, menţionând că, în acest sens, va fi achiziţionată o autofreză de asfalt

 În luna februarie 2021 expiră contractul pentru atribuirea Serviciului de reparaţii şi întreţinere a străzilor, Primăria Suceava lansând procedură de licitaţie pentru desemnarea noului prestator. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, conform căruia valoarea contractului licitat şi care ar urma să fie parafat cu firma câştigătoare a competiţiei este de 10 milioane de lei, inclusiv TVA.

În cauză sunt numai intervenţiile de reparare şi întreţinere, în buget urmând a fi prinsă „o sumă consistentă de bani şi pentru lucrări de investiţii şi modernizare”.

În februarie, anul acesta, contractul care are ca obiect „Reparaţii şi întreţinere străzi pe raza municipiului Suceava” a fost parafat cu asocierea Florconstruct, SUCT, Autotehnorom şi ConBucovina, aceiaşi prestatori din anul 2019. Valoarea contractului a fost de 20 de milioane de lei fără TVA, acesta având o valabilitate de 12 luni. „S-au făcut lucrări şi în acest an, cu toate condiţiile grele cauzate de noul coronavirus” a subliniat primarul Ion Lungu.

Edilul-şef a ţinut să informeze că „reparaţiile mici” ar urma să fie făcute de serviciul propriu al Primăriei Suceava. În acest sens, o nouă licitaţie se concretizează într-un contract cu KSM Lead Braşov, societate furnizoare a unei freze de asfalt de capacitate mică, în valoare de 49.900 de lei. Aceasta va sosi în cursul lunii februarie şi va fi adaptată la un utilaj de la Direcţia Domeniului Public, astfel încât intervenţiile de amploare redusă să se facă „cu forţe proprii”.

„În perspectivă, avem şi acea societate a Primăriei, Transagent, la care poate fi completat obiectul de activitate, anumite servicii urmând a făcute cu o firmă a noastră. Este ineficient să stăm după firme mari de reparaţii. Vrem să putem interveni cu operativitate, în timp util, la gropile mici din asfalt” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: