Gheorghe Flutur despre rezultatul PNL în alegerile parlamentare:

A fost o demobilizare faţă de locale, dar au contat şi unele măsuri impopulare, insuficient justificate

Preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, o scurtă analiză a rezultatului obţinut de PNL la alegerile parlamentare, apreciind că guvernarea în pandemie a avut costurile care au dus la acest rezultat.

„La locale am câştigat, la parlamentare era loc de mai bine” a spus Gheorghe Flutur, care a mulţumit tuturor sucevenilor care au mers la vot, dar şi celor care au votat PNL.

„La locale am făcut un scor destul de bun şi am făcut majoritate de peste 50% în Consiliul Judeţean. La parlamentare nu a mai fost aşa” a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că a fost făcută o primă analiză şi că urmează şi altele.

„Mobilizarea a fost mai slabă. Nu am reuşit să scoatem electorat la vot cât am reuşit la locale. Unii dintre colegi ai noştri, unii primari, cred că au avut un fel de autosuficienţă după alegerile locale” a declarat preşedintele Flutur.

El a menţionat că a fost şi o perioadă extrem de complicată, în care trebuia ca cei din PNL să fie şi mai prezenţi şi să explice atacurile la Guvern.

„Dacă dai vina pe alţii nu este în regulă…”

El a precizat că o problemă a fost cea internă.

„Dacă dai vina pe alţii nu este în regulă şi trebuie să vezi ce nu a funcţionat la tine. A fost o demobilizare faţă de locale. M-am uitat şi la prezenţa la vot şi la scoruri. Unii dintre colegii noştri au făcut scoruri foarte bune la locale, iar la parlamentare la jumătate sau mai puţin de atât” a declarat Flutur.

Preşedintele PNL Suceava a recunoscut că au fost şi unele măsuri impopulare, insuficient justificate de colegii de la Bucureşti.

„A fost poate şi lipsa noastră de combativitate, a candidaţilor şi în general a echipei PNL în această perioadă de 30 de zile de campanie electorală. Toate astea te costă. A fost şi problema legată de pieţe, a fost o întreagă discuţie legată de pelerinaje şi interzicerea lor, relaţia cu Biserica” a mai spus Flutur.

El a reamintit că a fost ani de zile în conducerea centrală a partidului şi consideră că era nevoie de o comunicare mai bună cu toate cultele, dar în special cu Biserica Ortodoxă, şi de explicat şi prevenit nişte lucruri care s-au dus în spaţiul public, plătindu-se pentru asta.

La vot au ieşit mai mult nemulţumiţii

„A fost şi o prezenţă foarte scăzută la vot. Au ieşit la vot, probabil, mai mult nemulţumiţii, supăraţii pe cei care guvernează astăzi, iar de aici şi ponderile, dar răspundem pentru toate astea” a mai spus Flutur.

El consideră că trebuie totuşi analizat ce s-a întâmplat între scrutinul local şi cel parlamentar.

Oricine ar fi plătit în pandemie

„Stăm şi ne gândim. S-a greşit la locale că s-a făcut scor mai mare sau până la urmă trebuie să vedem între locale şi parlamentare ce s-a întâmplat? Trebuie o analiză foarte atentă, pentru că o guvernare în pandemie are riscurile ei şi oricine ar fi fost – şi PSD, şi alţii – tot ar fi plătit în pandemie” a spus Flutur.

Preşedintele PNL Suceava consideră că şi intrarea la guvernare fără sprijin parlamentar suficient a fost nefericită.

„A fost nefericită pentru noi şi intrarea la guvernare cu un an în urmă. Dar de unde să ştii? PNL şi-a asumat singur. Amintiţi-vă că USR nu a vrut să intre atunci la guvernare cu noi. Ne-am asumat singuri, cu bune, cu rele. Totuşi, Guvernul PNL a făcut faţă şi a gestionat rezonabil această pandemie, dar cu nişte costuri” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Mugur_Ciumică says:

  Broasca şi boul
  de Gheorghe Asachi
  Broasca mică cât un ou
  Au văzut păscând un bou
  Şi mirându-se prea tare
  De-o făptură atât de mare
  Cugeta c-ar fi noroc
  Ş-a familiei laudă, dacă
  Ar putea să se prefacă
  Din mic, mare dobitoc.
  Deci d-ambiţie s-aprinde,
  Mereu s-umflă, se întinde
  Ş-apoi zice: Surioară,
  Nu-s ca boul, bunăoară?
  Dar aceasta i-au zis: Ba!
  Broasca urmând a se umfla,
  Zis-au iar: En vezi, lelică!
  Soro-ţi spun că eşti tot mică!
  Oare acuma l-am ajuns?
  Încă nu, i s-au răspuns.
  Broasc-atunci s-au mai umflat
  Foarte aşa… cât au crăpat.

  Fabula de mai sus se potrivește mănușă cu vedeniile despre alegerile din 6 decembrie ale fericitului întru cele de consum exagerat de merde,mai exact ,este un fel de turnesol,dincolo de vopseaua ca de oauă cu care ar dori dumnealor să tocmească imaginea dezastruoasă a rezultatului in alegeri ale PDL,poreclit și PNL…De unde, inainte de data menționată, erau atât de nababi în rezultate încât au pus la cale și un fel de sesiune de transfer de voturi pentru o anume EBA,ca între preteni vechi și viitori aliați,că ar fi avut de unde și aveau și un precedent in materie,când desfundătoarea de chiuvete a ieșit europarlamentar în acest mod,după numărătoate,ce să vezi,scârț marghioalo,ce ne facem, că a fost doar o bășină cu stropi,să ne iertați… Cam atâta poate scoate,cu toate sforțările,cât s-ar screme,cât ar geme,cât ar invoca bâta,broscoiul de pe hat nu se poate umfla mai mult fără să crape,cum se zice și la fabulă,o variantă a uneia care datează de la Fedru…
  Stupoarea nu încetează să se instaleze ,nice bundița,nice cizmele bürger,nice pălăria de gabor de pe Bârgaie,nice lopata de mânkat kkt propagandistic nu-i mai servesc la nimic,deoarece ,ezact în tendințele de mai sus,ministerele cheie,cel pe care contau ei ca să numeroase autostrăzi,fără număr uliți asfaltate,ca să mai sala polivalentă,să toate alea,au mers la quasidușmanii de la USR+… Unde să te mai duci,poate pe la fabulosul om de cultură Bogdan Gheorghiu, cu care ar fi oleacă de cumetrie,ca să mai ne mai dea câte un panseu,câte o zicere pentru dicționare,pentru anumite spitale și stabilimente specializate…Că tot suntem la fabule,poate vă traduce doamna Ardeleanu,cea care este topită după flerul politic al lui Balan,și pe aceasta,că bani nu e ,nema nu e,măcar oleacă de cultură,de la singurul ministru care ne-a mai rămas în tolbă:
  http://prntscr.com/w61fff
  LE CORBEAU ET LE RENARD
  Maître Corbeau, sur un arbre perché,
  Tenait en son bec un fromage.
  Maître Renard, par l’odeur alléché,
  Lui tint à peu près ce langage :
  Et bonjour, Monsieur du Corbeau,
  Que vous êtes joli ! que vous me semblez beau !
  Sans mentir, si votre ramage
  Se rapporte à votre plumage,
  Vous êtes le Phénix des hôtes de ces bois.
  À ces mots le Corbeau ne se sent pas de joie,
  Et pour montrer sa belle voix,
  Il ouvre un large bec, laisse tomber sa proie.
  Le Renard s’en saisit, et dit : Mon bon Monsieur,
  Apprenez que tout flatteur
  Vit aux dépens de celui qui l’écoute.
  Cette leçon vaut bien un fromage sans doute.
  Le Corbeau honteux et confus
  Jura, mais un peu tard, qu’on ne l’y prendrait plus.

  …în care,se înțelege aproape de la sine,corbul ar fi domnul Lajos Orban iar vulpoiul ar fi alt presupus maghiar genetic,domnul Barna… Cu atât mai devastator cu cât este sigur că tocmai a fost pierdut cașcavalul din cioc..
  Ia ziceți ,Flutur&Lungu&Balan,mai merită să-i iei palton unui ingrat ca Lajos Orban? Nu cumva ,(în franglais, ca pentru alt maghiar,Csalas…) „faire le bien, it’s fuck mother” ?
  Alianță de looseri,hai să dăm mână cu mână cei cu inima străină,ne doare fix în partea din spate a kurului de doleanțele partidei în straie naționale din Bukowina,așa e când te bazezi pe cumetri poltroni, hămesiți molecular,capitalism de cumetrie, cum ar zice clasicul Iliescu,spaima coalițiilor de centru- dreapta și precum a visat scrâșnit ,pe patul de tablă și sârmă de la Jilava, un anume Dragnea,trimis acolo la refacere,spre un nou 45-50% Care știe cum se scot rezultate majore,măi bade Gheorghe,cu asistentul tău,Ion, și voi,ciolacilor !

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: