Prinţul Paul al României anunţă că este unic executor judecătoresc al întregii averi a bunicului său, Regele Carol al II-lea

> Potrivit lui, drepturile de succesiune vor fi redeschise în 21 decembrie 2020, la Tribunalul de la Lisabona

Biroul de presă al Alteţei Sale Regale Prinţul Moştenitor Paul al României a transmis, marţi, un comunicat de presă prin care anunţă acţiunile întreprinse de Prinţul Paul al României privind drepturile de succesiune.

Reamintim că Prinţul Paul a revendicat în judeţul Suceava 40.000 de hectare de pădure în Broşteni şi Crucea. Comisia judeţeană de fond funciar Suceava a decis invalidarea solicitării, întrucât cererea de restituire a fost depusă în nume propriu de Paul Lambrino, iar, potrivit legislaţiei, solicitantul trebuia să fie tatăl acestuia, Carol Mircea, care era în viaţă la data depunerii cererii.

Paul al României a contestat în instanţă decizia Comisiei judeţene de fond funciar Suceava, dar a pierdut procesul.

Acum, Paul al României anunţă că începe acţiunile privind drepturile de succesiune, potrivit comunicatului de presă pe care îl prezentăm în continuare. (N.B.)

În data de 6 octombrie 2020, Alteţa Sa Regală Prinţul Moştenitor Paul al României, însoţit de distinsul său avocat, dr. Luis Rolo, a fost desemnat sub jurământ unic executor judecătoresc al întregii averi a bunicului său (Majestatea Sa Regele Carol al II-lea al României, care a decedat la Estoril în 1953); drepturile de succesiune vor fi redeschise în 21 decembrie 2020 la Tribunalul de la Lisabona.

Prinţul Carol Mircea al României (tatăl Alteţei Sale Regale Prinţul Moştenitor Paul al României) a câştigat dreptul de a fi numit oficial primul fiu născut, şef al Familiei Regale a României şi şef al Casei Regale a României cu 37,5% din averea tatălui său, Majestatea Sa Regele Carol al II-lea al României; mai tânărul său frate, fostul rege Mihai, având drept la 37,5%, iar Prinţesa Elena (născută Lupescu) cu drept la 25%. Fostul rege Mihai al României a recunoscut de asemenea faptul că fratele său mai mare s-a născut dintr-o căsătorie legală a Prinţului Moştenitor Carol, mai târziu Regele Carol al II-lea al României, cu Prinţesa Moştenitoare Ioana Valentina a României. Decizia portugheză din 1955, după moartea Majestăţii Sale Regelui Carol al II-lea al României în 1953, a constatat căsătoria legală şi nu morganatică – prin urmare recunoscută precum o căsătorie regală.

Alteţa Sa Regală Prinţul Moştenitor Paul al României a acceptat această onoare de a fi unic executor judecătoresc al averii bunicului său şi îşi va îndeplini îndatoririle cu respect deplin pentru viitoarea hotărâre a Înaltei Curţi a Portugaliei. Prinţul Paul a declarat totodată că se va asigura că toate cele cinci fiice ale fostului rege Mihai al României, care a decedat în 2017, vor fi înştiinţate şi tratate în mod egal cu 1/5% din cei 37,5%, dreptul tatălui lor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: