Cartonaşul galben (spre mov)

Fotbalul românesc, la marginea Europei !

Fotbalul românesc a fost protagonistul a două momente de pomină pe parcursul săptămânii trecute. La primul dintre ele, arbitrul Sebastian Colţescu nu a găsit cea mai bună exprimare într-o chestie destul de „luminoasă”, iar la cel de-al doilea un arbitru francez integru a calculat greşit o traiectorie a balonului.

Este clar că toţi românii au dezbătut aspectul „cromatic” ales de arbitrul român şi nu mai insistăm. Dar în minte mi-a revenit un banc de pe vremuri în care un meseriaş îşi laudă într-un bar câinele său vorbitor. După ce face un pariu crunt cu băieţii, îl întreabă pe câine cum se cheamă chestia de piele cu care se leagă un cal. Câinele, un băiat fain, spune „ham”. Plin de sânge după ce a luat bătaie, meseriaşul se uită nedumerit la câine care-i răspunde suav: „doar nu era să spun căpăstru”. Deci Colţescu ar fi trebuit să spună cel mai ars de soare, cel cu pigmentul diferit sau mai bronzat, în loc de ce a spus, absolut natural.

A doua fază care i-a „pârlit” pe români a fost decizia arbitrului francez din minutul 90 al meciului Young Boys Berna – CFR Cluj. După un duel dintre portarul Bălgrădean şi un atacant, tot aşa ca în prima parte a articolului, balonul a sărit drept în sus. Elveţienii ar trebui să poată măsura perpendicularitatea. Dacă mingea sărea spre poarta clujenilor, era clar că atacantul elveţian a lovit-o şi era fault, dacă mingea sărea spre centrul terenului, atunci portarul a fost primul. „Bulina” a sărit la mijloc aşa că arbitrul francez a acordat penalti şi i-a privat pe români de o calificare pe merit.

Am mai văzut o nedreptate imensă, golul marcat cu mâna de Maradona în meciul cu Anglia la Mondialul din 1986. Dar peste câteva minute el a marcat cel mai frumos gol din istoria Cupei Mondiale. Arbitrul francez de la meciul Young Boys Berna – CFR Cluj nu se va putea spăla cu toată Sena!

Nu ne-am supărat decât puţin şi-i transmitem arbitrului francez cele mai bune urări de sărbători. Fie ca măcar câteva din „felicitările” româneşti să se împlinească.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: