Senatorul PSD Ioan Stan:

„România normală” a preşedintelui Iohannis nu are nimic de-a face cu Constituţia şi Democraţia

> Este revoltător şi de neadmis ca premierul României să fie desemnat prin bileţele, ca la bâlci, consideră liderul social-democraţilor suceveni

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat, vineri, în termeni duri, modul în care preşedintele Klaus Iohannis – consideră el – nu ţine cont de votul românilor care şi-au reafirmat încrederea în PSD, partidul care a obţinut cei mai mulţi parlamentari în urma alegerilor parlamentare şi că a început negocieri subterane pentru crearea unui nou CDR.

„Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, Ludovic Orban afirma la un post TV că, într-o democraţie, premierul este dat de partidul care câştigă alegerile. Câteva zile mai târziu, PSD a câştigat alegerile şi bineînţeles că preşedintele Iohannis şi PNL-ul n-au mai ţinut cont de acest principiu democratic. La acest scrutin, românii şi-au reafirmat încrederea pentru PSD, încredinţându-ne cele mai multe mandate de deputaţi şi senatori în Parlamentul României. În aceste condiţii, constituţional, normal şi firesc, ar fi ca premierul să fie dat de PSD. Dar «România normală» a preşedintelui Iohannis nu are nimic de-a face cu Constituţia şi Democraţia” a spus Ioan Stan.

El a apreciat că preşedintele Klaus Iohannis, fără a respecta votul românilor, a început negocierile subterane cu PNL, USR-PLUS, UDMR, creând premisele unei noi CDR, a cărei amintire este tristă.

„Practic, fiecare dintre partidele «noii CDR» vrea o halcă de putere, cât mai mare. Altceva nu există la orizont. Niciun program, nicio viziune, nicio prioritate. Nu contează oamenii, ignoră criza cumplită din Sănătate – cu sute de morţi şi mii de noi cazuri Covid zilnic, nu contează că în economie se extinde dezastrul. Singurul lor scop este să vină la guvernare deşi niciunul dintre respectivele partide de dreapta nu a câştigat alegerile, ci PSD” a spus senatorul sucevean.

El precizat că PSD denunţă vehement circul politic declanşat de preşedintele Iohannis.

„Este revoltător şi de neadmis ca premierul României să fie desemnat prin bileţele, ca la bâlci. Este inadmisibilă batjocorirea tuturor procedurilor legale, a prevederilor constituţionale, a tuturor regulilor democratice. Klaus Iohannis, prin prestaţia sa, continuă să ţină România în afara Europei şi să o ducă alături de statele africane în ceea ce priveşte democraţia şi regulile ei” a apreciat Ioan Stan.

Senatorul a atras atenţia că, prin acţiunile sale, preşedintele României impune ţării o nouă guvernare de dreapta, în dispreţul şi sfidarea majorităţii românilor care au votat schimbarea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: