Preşedintele regiunii Cernăuţi, Ioan Muntean, a discutat cu Gheorghe Flutur despre proiectele transfrontaliere comune şi a vizitat Spitalul Judeţean

> Gheorghe Flutur: În acest mandat voi intensifica acţiunile din parteneriatul cu regiunea Cernăuţi

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, vineri, la Palatul Administrativ, cu o delegaţie a Consiliului Regional Cernăuţi, condusă de preşedintele Ivan Muntean.

După întâlnire, preşedintele CJ Gheorghe Flutur a declarat că s-a discutat despre stadiul de implementare a proiectelor transfrontaliere derulate în cardul Programului Operaţional Comun România Ucraina 2014 – 2020, fiind vorba despre şase proiecte comune, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Dintre acestea, două se referă la infrastructura de drumuri şi vizează îmbunătăţirea reţelei de transport în zona transfrontalieră, pe ruta Izvoarele Sucevei – Şepit.

Flutur a mai spus că un alt proiect este în domeniul învăţământului special, pe zona transfrontalieră Suceava-Cernăuţi, un alt proiect este pe turism, intitulat „Smart Travel Bucovina”, alte două sunt în domeniul medical şi se referă la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale microinvazive în zona transfrontalieră.

În cadrul discuţiilor, preşedintele CJ Suceava şi-a exprimat intenţia de a intensifica în acest mandat acţiunile în cadrul parteneriatului pe care judeţul îl are cu regiunea Cernăuţi.

Programul delegaţiei din Cernăuţi a continuat cu o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, acolo unde managerul interimar, dr. Alexandru Calancea, a prezentat cele mai recente investiţii făcute la blocul operator, cu fondurile alocate de Consiliul Judeţean Suceava.

Preşedintele CJ a spus că în cadrul vizitei la spital a avut loc şi o informare reciprocă între specialişti privind măsurile de combatere a pandemiei, atât în judeţul Suceava, cât şi în regiunea Cernăuţi. De asemenea, Flutur a mai precizat că cele două părţi au convenit iniţierea unor schimburi de experienţă între corpul medical din Suceava şi celor din Cernăuţi în cadrul parteneriatului comun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: