12 suceveni au fost reţinuţi în urma unor percheziţii într-un dosar vizând vânzarea de ţigări de contrabandă

> 85 de percheziţii s-au efectuat în şapte judeţe, inclusiv Suceava, într-o cauză de contrabandă calificată

În dimineaţa de vineri, 11 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au efectuat 85 de percheziţii domiciliare în judeţele Vaslui, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bacău, Constanţa şi Dâmboviţa.

Peste 200 de poliţişti, 100 de jandarmi şi 40 de luptători de acţiuni speciale au pus în aplicare 85 de mandate de percheziţie domiciliară. Acţiunea s-a desfăşurat într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată.

15 persoane au fost reţinute de poliţiştii din Vaslui, dintre care 12 din judeţul Suceava, într-un dosar privind comercializarea de ţigări de contrabandă.

În urma percheziţiilor efectuate vineri, au fost descoperite peste 73.000 de ţigarete de contrabandă, au fost indisponibilizaţi peste 260.000 de lei, iar 15 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Astfel, au fost reţinuţi 13 bărbaţi şi două femei, 12 persoane fiind din judeţul Suceava, două din Neamţ şi una din judeţul Iaşi.

Din cercetările efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a reieşit că, în perioada 2019-2020, persoanele bănuite ar fi comercializat pe piaţa internă, în pieţe, târguri, magazine etc.) ţigarete provenite din activităţi de contrabandă.

Introducerea ţigaretelor s-ar fi realizat prin trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, din afara spaţiului comunitar.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 500.000 de lei.

În urma celor 85 de percheziţii domiciliare au fost ridicate, în vederea cercetărilor, peste 73.000 de ţigarete provenite din contrabandă. Totodată, au fost indisponibilizaţi peste 260.000 de lei, susceptibili a proveni din derularea activităţii infracţionale.

Poliţia Vaslui arată că 20 de persoane urma să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.

În instrumentarea dosarului suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea a fost organizată cu sprijinul inspectoratelor de poliţie judeţene Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Dâmboviţa, a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: