355 pacienţi cu Covid-19 sunt internaţi în spitalele din judeţul Suceava

> 81 de pacienţi sunt în stare severă sau gravă, iar în judeţ rămân libere 90 de paturi pentru pacienţi Covid, însă doar unul la ATI

În spitalele din judeţul Suceava sunt internaţi 355 de pacienţi cu Covid-19, iar numărul total al persoanelor suspecte de infecţie cu SARS-CoV-2 este de 97, a anunţat ieri Prefectura Suceava, menţionând că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 este de 11.878.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 35 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 49 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 534 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 201 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid-19, 84 sunt în zona tampon şi 249 sunt cu alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 201 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 15 prezintă forme uşoare, 105 prezintă forme medii ale bolii, 62 prezintă forme severe, 19 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI (dintre aceştia 8 pacienţi sunt ventilaţi neinvaziv şi 3 ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 341 paturi libere, dintre care 29 pentru pacienţi Covid-19, 210 în sectorul non-Covid şi 102 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil un pat pentru pacienţi Covid, sunt 21 ventilatoare libere, dintre care 9 pentru pacienţii Covid-19, şi 12 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 67 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 55 prezentând forme medii, 5 cu forme grave şi 2 pacienţi în stare critică) şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 20 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internaţi 2 pacienţi.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi 28 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre aceştia 22 prezintă forme medii şi 6 forme grave, 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internaţi 20 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (15 prezentând forme medii şi 5 cu forme grave) şi nicio persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 7 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi 31 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (22 cu forme uşoare şi 9 prezentând forme medii) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret sunt internaţi 8 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare şi 4 prezentând forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 17 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului sunt disponibile 90 de locuri Covid şi 119 locuri pentru zona tampon. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI