Parcul Şipote şi pădurea Zamca, în administrarea Direcţiei Silvice

>Pentru amenajarea „Zonei de agrement Parc – Şipote”, Primăria are un proiect de 23,64 de milioane de lei, finanţare nerambursabilă care ar putea fi atrasă în cadrul Planului naţional pentru redresare şi rezilienţă >„Nu aveam altă soluţie, pentru că altfel nu puteam merge mai departe cu acest proiect” precizează primarul Ion Lungu, potrivit căruia darea în administrarea OS Pătrăuţi se face pentru o perioadă de 10 ani

 După ce parcul Şipote şi pădurea Zamca au trecut din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului Suceava, respectivele suprafeţe împădurite din jurul reşedinţei de judeţ rămân în administrarea Direcţiei Silvice, prin Ocolul Silvic Pătrăuţi. Aceasta în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 772 din 10 septembrie 2020, care legiferează transferul şi care stipulează că municipiul Suceava „are obligaţia să încheie un contract de administrare cu un ocol silvic”.

„După o luptă grea, de vreo 14-15 ani, am reuşit, în cele din urmă, să transferăm aceste păduri-parc la municipiul Suceava. Însă una din condiţiile puse în actul de transfer este ca administrarea să se facă, în continuare, de structurile Romsilva” reliefează primarul Ion Lungu.

Darea în administrare a suprafeţei de fond forestier de 143,92 ha, cu o valoare de inventar de 4,1 milioane de lei, este valabilă pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire. De altfel, o hotărâre în acest sens a fost aprobată de Consiliul Local în şedinţa ordinară de la finele lui noiembrie.

Pentru parcul Şipote, Primăria are un proiect de înfiinţare a unei zone de agrement, acesta aflându-se pe traseul procedurilor specifice.

„Aşa cum am promis, după alegeri urmează procedura de consultare publică pentru amenajarea unei zone de agrement. Nu aveam altă soluţie, pentru că altfel nu puteam merge mai departe cu acest proiect” a reliefat Ion Lungu.

Potrivit studiului de fezabilitate, valoarea investiţiei este estimată la 3,7 milioane de euro, fişa proiectului fiind înaintată la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Săptămâna trecută, edilul-şef Ion Lungu anunţa că pentru amenajarea „Zonei de agrement Parc – Şipote”, un proiect în valoare de 23,64 de milioane de lei, se intenţionează obţinerea de finanţare nerambursabilă pe Pilonul II al Planului naţional pentru redresare şi rezilienţă.

Reamintim că Guvernul României a aprobat, pe 20 septembrie, hotărârea privind transmiterea, cu titlu gratuit, a 143,925 de hectare fond forestier din grupa I funcţională – vegetaţie forestieră cu funcţii speciale de protecţie, subgrupa I.4.a – păduri special amenajate în scop recreativ-păduri parc, din domeniul public al statului şi din Administrarea Regiei Autonome a Pădurilor-Romsilva în domeniul public al municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Ezact ca la proști:pai, înainte să se screamă domnu Lungu să obțină suprafața numită Sipote,tot la Romsilva era,chiar la Pătrăuți… După ce i-a văzut,un pic,juponul i-o dă înapoi,pe 10 ani,cu acte…Halal!Este ceva de o inteligență rară,ca parul la spân…Hai cu egalarea!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: