Pentru redresare şi rezilienţă

Suceava ţinteşte 140 de milioane de euro, finanţare europeană

>Proiectele din portofoliu vizează pilonii „Transport şi schimbări climatice” şi „Servicii publice, dezvoltare urbană şi valorificarea patrimoniului” >Primarul Ion Lungu spune că va insista pentru prinderea pe lista cu obiectivele finanţate şi a obiectivelor de infrastructură constând în parcări subterane şi parcări supraterane

Planul naţional pentru redresare şi rezilienţă prevede investiţii cu finanţarea europeană de 30,44 de miliarde de euro, fiind „un plan important pentru judeţul Suceava şi oraşul nostru”. Afirmaţia aparţine primarului Ion Lungu, care susţine că reşedinţa de judeţ se pregăteşte să atragă o sumă cât mai mare din disponibilul european cu destinaţia amintită. „Ne pregătim pentru această perioadă. Am mărit schema de la Direcţia de fonduri europene cu 10 salariaţi, distribuiţi din cadrul Primăriei. Ne dorim să facem o Direcţie foarte puternică, să fim capabili să atragem cât mai multe fonduri europene” subliniază Ion Lungu.

În portofoliul Sucevei sunt deja proiecte în valoarea totală de 684,49 de milioane de lei, adică de aproximativ 140 de milioane de euro. Primarul municipiului Suceava precizează Planul naţional pentru redresare şi rezilienţă care se sprijină pe 3 piloni, Pilonul I fiind axat pe „Transport şi schimbări climatice”, Pilonul II pe „Servicii publice, dezvoltare urbană şi valorificarea patrimoniului”, iar Pilonul III este cel de „Competitivitate economică şi rezilienţă”. În cadrul Pilonului I, municipiul Suceava are în stand by proiectele „Sistem integrat de management, modelare urbană, destinat fluidizării traficului şi îmbunătăţirii calităţii vieţii”, în valoare de 30,66 de milioane de lei şi cel al „Variantei ocolitoare nr. 2 E85-Moara-Ipoteşti-Tişăuţi-Slacea”, în valoare de 186,41 milioane de lei. În ceea ce priveşte Pilonul II, autorităţile administraţiei publice locale au pregătit proiectele de „Reabilitare a monumentului arheologic Curtea Domnească”, în valoare de 33,41 de milioane de lei; amenajarea „Zonei de agrement Parc-Şipote”, în valoare de 23,64 de milioane de lei; „Modernizarea reţelelor termice”, în valoare de 144 de milioane de lei; „Realizarea de campusului universitar” Moara, în valoare de 121,25 de milioane de lei şi proiectul de „Reabilitare şi digitalizare a clădirilor unităţilor de învăţământ”, în valoare de 145,51 de milioane de lei. Primarul transmite că Planul naţional pentru redresare şi rezilienţă este în dezbatere publică şi că va insista pentru introducerea în Pilonul I şi a obiectivelor de infrastructură reprezentând parcări subterane şi parcări supraterane. „Avem proiecte importante de parcări în oraşul nostru şi vrem să le finanţăm cu fonduri europene” reliefează Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: