Zece autobuze electrice mici sosesc în Suceava

>„Sper ca până în luna aprilie a anului viitor să avem întregul parc de mijloace electrice” a spus Ion Lungu, precizând că Divizia electrică TPL va avea 62 de mijloace de transport electrice

 Până la sfârşitul acestei săptămâni, în municipiul Suceava vor sosi încă 10 autobuze electrice mici. Anunţul a fost făcut ieri, de primarul Ion Lungu, care spune că acestea au culoarea verde, la fel ca cele de capacitate mare, aflate în circulaţie. Finanţarea a fost asigurată din proiectul cu finanţare europeană nerambursabilă depus şi implementat de reşedinţa de judeţ, iar furnizorul este firma Karsan, care a livrat şi cele 5 autobuze electrice de capacitate mică, achiziţionate cu fonduri nerambursabile în baza unui program comun româno-elveţian, în cadrul căruia Primăria Suceava a câştigat un proiect.

„Am dat comanda ca toate autobuzele care vin în oraşul nostru – fie că sunt mari sau mici –, să aibă aceeaşi culoare, în ideea că Suceava este un oraş verde” a subliniat edilul-şef.

Cu aceste 10 autobuze noi de capacitate mică, Suceava va avea 40 de mijloace de transport electrice de călători, inclusiv cele 25 de autobuze mari recepţionate în campania electorală pentru alegerile locale din 17 septembrie. Divizia electrică a societăţii Transport Public Local (TPL) urmează a fi completată cu încă 15 autobuze electrice mari furnizate printr-un program al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice lansat de Guvernul PSD. „În final vom avea 62 de autobuze electrice. Trebuie să mai vină 15 autobuze electrice mari, care au fost licitate de Ministerul Dezvoltării, şi încă 7 autobuze electrice mici, contracte de către municipalitate, licitaţia fiind câştigată de acelaşi furnizor al celor 10 autobuze mici. Sper ca până în luna aprilie a anului viitor să avem întregul parc de mijloace electrice, să putem aplica strategia de transport electric integrat, cu sensuri unice şi cu facilităţile care decurg din acest tip de transport” a conchis Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: